Mainos

Journalistiliitto vaatii Yleen johtamisremonttia

Liiton puheenjohtajan mukaan Yleisradiota uhkaa lupamaksutulojen hiipuminen ja tätä kautta ohjelmanteon supistaminen. Myös Radio- ja televisiotoimittajien liitto on vedonnut Yleen.

Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen vaatii Yleen johtamisremonttia. Hänen mukaansa yhtiön on lopetettava henkilökunnan jatkuva kyykyttäminen. Nieminen muistuttaa, että irtisanomiskierre ja yt-neuvottelumylly on jatkunut Ylessä jo vuosia.

Niemisen mukaan Yle on holtittoman johtamistavan seurauksena ajautunut lupamaksutulojen hiipumisen ja ohjelmanteon supistamisen syöksykierteeseen.

- Yle sahaa nyt omaa oksaansa. Tämä kierre on nyt katkaistava. Ylen johtamistapaa ja -kulttuuria on muutettava. Vuosia jatkunut kurjistaminen on saatava loppumaan, Nieminen sanoi Radio- ja televisiotoimittajien liiton edustajiston syyskokouksessa.

Nieminen ihmettelee, että lupamaksujen hiipuminen digisiirtymän yhteydessä tuli Ylen johdolle yllätyksenä.

- Juuri tästä varoiteltiin, eikä Ylen digisoppa kevään ja kesän aikana kestä tässä mielessä kriittistä tarkastelua. Oliko lopulta kenellekään selvää, millä politiikalla Yle digisiirtymän viimeisissä vaiheissa toimi? Nieminen kysyy.

Radio- ja televisiotoimittajat vetoavat vakavasti Yleisradioon

Radio- ja televisiotoimittajien liitto (RTTL) vetoaa Yleisradioon, jotta yhtiö peruisi uudet säästöaikeensa. Liitto esitti tänään vakavan vetoomuksen Ylen hallintoneuvostolle ja hallitukselle.

Yle aikoo säästää lakkauttamalla tv-kanavistaan Extran ja luultavasti yhdistämällä suomen- ja ruotsinkielistä uutistuotantoa. RTTL:n mukaan säästöt kohdistuisivat keskeisiin osiin julkista palvelua.

RTTL vaatii Yleltä määrätietoisia korjaavia toimia, ennen kuin leikkauksia toteutetaan. Liiton mukaan tulevaisuuteen uskovan yrityksen tulee tehdä kaikkensa suuttuneiden asiakkaiden saamiseksi takaisin eikä itkeä menetettyjen miljoonien perään.

RTTL muistuttaa, että Ylen henkilökunta on elänyt toistuvien yt-neuvottelujen keskellä jo vuosia. Liitto vaatii toimitusjohtajalta ja hallitukselta pitkäjänteistä sekä yhteistyöhön perustuvaa johtamista eikä hätiköityjä ratkaisuja.

Yleisradio perustelee säästöjään sillä, että tv-lupamaksut ovat yllättävästi vähentyneet. Radio- ja televisiotoimittajat ovat sitä mieltä, että lupamaksuista nyt luopuneita suurempi ongelma ovat ne noin 200 000 taloutta, joissa lupaa ei ole ennenkään maksettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.