Mainos

Joukkoitsemurhayritys Kanarian saarilla

Espanjan poliisi on estänyt 32 lahkolaisen joukkoitsemurhan Kanarian saarilla. Viranomaisten mukaan lahkolaiset olivat aikoneet surmata itsensä Teide-vuoren rinteillä Teneriffalla kello 22 Suomen aikaa tänään.

Lahkolaiset uskoivat, että maailmanloppu olisi tuolloin käsillä ja että avaruusalus noutaisi heidän ruumiinsa Maasta ennen illan kohtalonhetkeä. Lahkolaiset ovat mukaan saksalaisia espanjalaista naista lukuunottamatta. Heidän joukossaan on viisi lasta.

Poliisi teki ratsioita useisiin asuntoihin Santa Cruzissa eilisiltana ja pidätti muun muassa lahkon johtajaksi nimetyn 57-vuotiaan saksalaisen psykologin Heide Fittkau-Garthin. Asunnosta löytyi myös tuntematonta ainetta sisältäviä säiliöitä. Fittkau-Garthia syytetään yllyttämisestä itsemurhaan, joka on rikos.

Teneriffan poliisipäällikön Antonio Lopezin mukaan Fittkau-Garth käytti lahkon jäsenten heikkouksia hyväkseen kiristääkseen heiltä rahaa. Jäsenet joutuivat maksamaan 330 dollaria (1 700 markkaa) osallistumisestaan lahkon kokouksiin.

Lahko käytti itsestään nimeä Isis-holistinen keskus. Lopezin mukaan lahko on mahdollisesti syntynyt sveitsiläisjohtoisesta Aurinkotemppeli-lahkosta, jonka jäsenet tekivät joukkoitsemurhia Sveitsissä, Ranskassa ja Kanadassa vuosina 1994-1997.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.