Jörn Donnerin karu haastattelu isyydestä tyrmistyttää: ”Yleensä yritän ymmärtää, mutta nyt en pysty”

Jörn Donner ja tämän Rafael-poika kertoivat suhteestaan Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Osa Donnerin kommenteista on saanut tyrmistyneen vastaanoton sosiaalisessa mediassa.

Tänään maanantaina 85 vuotta täyttävä Jörn Donner kertoo Kuukausiliitteen haastattelussa suhteestaan kuuteen lapseensa. Mies toteaa olleensa isä ainoastaan kahdelle nuorimmalle lapselleen, Rafaelille ja Danielille.

– Neljän muun lapseni kanssa en ole ollut juuri tekemisissä. Päätin aikoinaan katkaista yhteydet kahteen ensimmäiseen poikaani, jotka syntyivät 21-vuotiaana solmimastani avioliitosta. Entinen vaimoni oli hyvin hankala, eivätkä mitkään tapaamisajat sopineet hänelle, Donner sanoo.

– En halunnut olla tekemisissä myöskään kahden muun lapseni kanssa, sillä he olivat vahinkoja. En ollut suhteessa heidän äitiensä kanssa. Ruotsissa asuva poika on nyt 36-vuotias, ja käy Suomessa kerran vuodessa. Tyttärestä taas tuli alkoholisti. Vähän aikaa sitten hän kuoli omaa syytään. Se oli valitettava tapaus, mutta en käynyt edes hautajaisissa, hän jatkaa.

Donnerin kommentit ovat herättäneet runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Moni toteaa, ettei kukaan nainen voisi lausua lapsistaan samoin ilman suurta kohua.

Donnerin kommentteja kuvaillaan muun muassa epäinhimillisiksi, surullisiksi ja kylmiksi. 

Donner puhui perhesuhteistaan myös Huomenta Suomen haastattelussa tänään maanantaina. Donnerin isä kuoli, kun hän oli vain 2-vuotias, ja myös sairauksista kärsinyt äiti jäi etäiseksi. 

– Ei hän hirveän läheinen ollut, mutta olihan hän minun äitini. Ei hän pahakaan ollut. Hän kuoli hyvin nuorena ja epäili minun tulevaisuuttani, koska minusta ei ollut miksikään, Donner kuvaili. 

Katso Donnerin haastattelu kokonaisuudessaan alta videolta.

Jörn Donner tietää lukuisista ahdistelutapauksista 9:42

Lue myös:

    Uusimmat