Jorma Uotinen paljastaa podcastissa, kuinka juoni itsensä ulos kouluaikojen jääkiekkopeleistä: "Se oli opettajalta suurta viisautta"

Tanssija Jorma Uotinen totesi pikaluistelun mieluisammaksi liikuntamuodoksi kuin jääkiekon, hän paljastaa Cafe Lanzarote -podcastin syvähaastattelussa.

Tanssii Tähtien Kanssa- ja Talent-tuomari Jorma Uotinen paljastaa Lauri Saarilehdon Cafe Lanzarote -podcastin vieraana elämästään.

Tanssija ja koreografi raottaa podcastissa muun muassa muistojaan koulun liikuntatunneilta, puhuu porilaisuudestaan ja kertoo, miksi alkoi tanssia. Uotinen paljastaa esimerkiksi onnistuneensa juonimaan itsensä ulos liikuntatuntien jääkiekkopeleistä.

Hän kertoo kiertäneensä ovelasti vaatimuksen siitä, että jokaisella täytyy olla luistimet hankkimalla pikaluistimet.

– Pikaluistimilla ei menty lätkää pelaamaan. Siellä oli rata, jossa mä sain luistella sitten omissa oloissani, Uotinen kertoo ja korostaa olevansa kiitollinen liikunnanopettajalleen, joka salli sen.

– Minusta se oli opettajalta suurta viisautta, että hän näki, että tuon pojan herkkyys ei sovi näihin aggressiivisiin lajeihin. Ja jälkeen päin, kun olen asiaa miettinyt, että mikä kyky hänellä oli nähdä ja myös hyväksyä se erilaisuus siinä, hän kiittelee liikunnanopettajaansa.

Uotinen sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että hänen opettajansa ymmärtäväinen suhtautuminen oli hyvin poikkeuksellista 1960-luvun ilmapiirissä.

– Hän sanoi vain, että tänään Jorma saa lähteä kävelylle.

Pikaluistimet osoittautuivat hyödyllisiksi

Sen lisäksi, että pikaluistimet auttoivat häntä luistamaan jääkiekosta, hän havaitsi, että luistelumuodosta oli hyötyä tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Se oli varmasti kropalleni paljon sopivampi luistelumuoto, koska siinä vahvistui jalkojen potku ja työntö tulevaa ammattiani varten, pohtii Uotinen, ja lisää, että myös uiminen sopi hänelle nuorena hyvin.

– Ohjaajat sanoivat, että sulla on hirveän hyvä potku, ja että susta vois tulla hyvä uimari. Siis ihan niin kuin kilpauimari, hän kertoo.

Uotinen sanoo, etteivät urheilulajit olleet hänen juttunsa, mutta yhdessä lajissa hän loisti koululiikunnassa.

– Kun hypättiin korkeutta, hyppäsin saksitekniikalla korkeammalle kuin kukaan muu. Ei ole pitkäänkään aikaa siitä, kun joku äijä tuli kadulla sanomaan, että hän muistaa, kun hyppäsin korkean hypyn, joka ällistytti kaikkia, Uotinen nauraa. 

Lue myös:

    Uusimmat