Mainos

Jorma Reini menehtyi sairaskohtaukseen

Entinen valtakunnansovittelija Jorma Reini kuoli tänään aamulla sairasautossa matkalla Malmin sairaalaan Helsingissä. Reini oli saanut sairauskohtauksen kotonaan Helsingin Vuosaaressa. Hän hälytti itse sairasauton aamulla noin kello puoli kahdeksalta. Reini oli 55-vuotias.

Jorma Reini oli viime vuosikymmenten näkyvimpiä työmarkkinahahmoja, ensin STTK:n järjestötehtävissä ja vuodesta 1990 lähtien valtakunnansovittelijana. Osaavana työriitojen sovittelijana tunnustusta saanut Reini irtisanottiin virastaan viime vuoden alussa sen jälkeen, kun hän oli saanut ehdollisen vankeusrangaistuksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Reini oli koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hän aloitti työmarkkinauransa 26-vuotiaana Teknisten liitossa vuonna 1968. Keskusjärjestö STTK:n palvelukseen Reini siirtyi pari vuotta myöhemmin ja yleni sen puheenjohtajaksi vuonna 1975. Reini johti STTK:ta puolitoista vuosikymmentä vuoteen 1990, ja tältä ajalta hänet muistettiin tiukkana lakkojohtajana.

Jouduttuaan pois valtakunnansovittelijan tehtävistä Reini ryhtyi toimimaan työmarkkina-asioiden konsulttina. Hän avusti STTK:laista Palomiesliittoa yli 12 viikkoa kestäneen lakon neuvotteluissa. Monessa mukana ollut Reini koki ajoittain joutuneensa julkisen ajojahdin kohteeksi. Tällainen tilanne oli erityisesti silloin, kun Reini joutui sijoitusyhtiö Rapapin sotkuissa torjumaan epäilyjä väärinkäytöksistä.

Jorma Reini tilitti kokemuksiaan ja tuntojaan työmarkkinaelämästä vuonna 1996 ilmestyneissä muistelmissaan "Pispalasta Bulevardille". Hän uskoi kirjan julkistamistilaisuudessa, että 1940- ja 1950-lukujen pispalalainen mentaliteetti on auttanut karttamaan turhaa tärkeilyä ja ollut tueksi elämän vaikeissa paikoissa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.