Jopa mitalistit tyrmäsivät MM-hiihtojen farssiksi muuttuneen mäkikisan – "Kutsun tätä skandaaliksi"

Seefeldin MM-kisojen normaalimäen kilpailu sai tyrmäävän vastaanoton, kun mitalit jaettiin lumipyryn aiheuttamassa mäkilotossa.

Olosuhteet olivat toisella kierroksella kaukana reiluista: lumipyry muuttui sankemmaksi avauskierroksen huippunimiä kohti mentäessä. 

Lopputulokset kertovat hurjasta lotosta: voiton vei Puolan Dawid Kubacki (avauskierroksen 27:s), hopeaa Puolan Kamil Stoch (18:s) ja pronssia Itävallan Stefan Kraft (10:s).

Mitalistien leiristä tulleet kommentit antoivat hyvän kuvan kisan urheilullisuudesta. 

– En ole koskaan kokenut tuollaista kisaa. Oli kamalaa hypätä, ja sitä oli kamala seurata. Minulla on mitali. En uskonut, että näin tapahtuu, Kraft kommentoi Kronen Zeitungin mukaan

– Olisin toivonut, että jury olisi siirtänyt kisan tuollaisista olosuhteista sunnuntaille, kultaa ja hopeaa saaneen Puolan valmentaja Stefan Horngacher sanoi Sport-sivuston mukaan.

– En olisi voinut nähdä edes unta tällaisesta tuloksesta, mutta ei tämä ollut reilua. Se oli hullua, Kubacki totesi Kurierin mukaan

Muun muassa Saksan Karl Geiger joutui kärsijäksi, kun vauhtimäen latu hidastui jatkuvasti lumipyryssä. Hän putosi toiselta sijalta 18:nneksi.  

– En tuossa säässä voi tehdä mitään, Geiger harmitteli Sport1-sivuston mukaan.

Norjalaisen NRK:n kommentaattori Johan Remen Evensen summasi fiaskokisan tunnelmat. 

– Tämä ei ollut mäkihyppykisa. Kutsun tätä skandaaliksi, hän latasi

Lue myös:

    Uusimmat