Jopa 10 000 kilokaloria – sorrutko sinäkin viikonloppuna?

Viikonloput voivat tuhota muutoin terveellisen ruokavalion. Moni nauttii parin päivän aikana jopa 10 000 kilokaloria.

Moni suhteellisen terveellistä ruokavaliota noudattava käyttää vapaat viikonloppunsa liikuntaan ja työpaikalla nautittuja valmisleipiä terveellisempään ruokaan. Toisille taas viikonloppu on mahdollisuus herkutella oikein kunnolla ja perjantaista sunnuntaihin kaloreja saattaa kulua yli puolet koko viikon määrästä.

Tuore brittikysely paljastaa, että kun päivittäinen työrutiini katkeaa viikonloppuna, ei mikään auta kontrolloimaan syömisen määrää. Kaloreita saattaakin kulua hurjat 10 000 viikonlopun aikana.

Vajaat kolme neljästä kyselyyn vastanneesta laihduttajasta myönsi ahmivansa viikonlopun mittaan. Keskimäärin miehet tarvitsevat kilokaloreita 2 500 päivässä ja naiset 2 000, mutta ateriat ystävien tai perheen kesken, alkoholi ja myöhäisillan napostelut johtavat siihen, että kilokaloreita tulee loppuviikosta nautittua jopa 3 500 päivässä.

Napostelu suurin ongelma

57 prosenttia kyselyyn vastanneista miehistä saa viikonlopun herkutteluistaan yhteensä 10 000 kilokaloria: 3 500 perjantaina, 3 500 lauantaina sekä 3 000 sunnuntaina. 46 prosenttia naisista herkuttelee viikonloppuisin noin 8 000 kilokalorin edestä. Naiset nauttivat perjantaisin 2 500 kilokaloria, 3 500 lauantaisin ja sunnuntaisin hyväksyttävät 2 000 kilokaloria. Naiset syövät vähemmän sunnuntaisin kahden edellisen päivän ahmimisen aiheuttaman syyllisyyden vuoksi.

Kysely paljasti, että suurin ongelma viikonloppuisin on aterioiden välissä tapahtuva napostelu. Monet viettävät lauantai-illan television ääressä keksien ja sipsien kera.

Seitsemän kymmenestä myönsi turvautuvansa take away -ruokaan, kuten pizzaan, viikonloppuisin. Myös alkoholi on suuri lihottava tekijä. Liki kaikki kyselyyn vastanneet kertoivat juovansa alkoholia enemmän viikonloppuisin kuin muina viikonpäivinä.

85 prosenttia vastanneista kertoi, että työrutiini auttaa pitämään ruokavalion sallituissa rajoissa maanantaista torstaihin, mutta 73 prosenttia myönsi rutiinin katkeavan täysin koko viikonlopuksi.


(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja