Jonna-Emilian nerokas niksi saa pojat tarttumaan kotitöihin – neljän pojan äiti viisastui kokemuksistaan

0:27

Kotitöiden tekemisen on osoitettu olevan lapsille hyödyllistä, mutta joskus lasten motivoiminen askareisiin voi olla varsin haastavaa. Suomalaisäiti hoksasi, että kuvan ottamalla lapset voivat todistaa kotityöt tehdyksi. Kikka voi myös saada kotitöiden tekemisen tuntumaan enemmän leikiltä.

VIDEO: Toinen suomalaisäiti keksi, miten opettaa lapselle helposti kellonaikoja.

Neljän pojan äiti Jonna-Emilia Mikkonen tietää, että aina lapsia ei ole helppo saada tekemään kotitöitä.

Kerran Jonna-Emilia oli pyytänyt poikiansa tekemään puuhommia. Klapeja olisi pitänyt kantaa varastosta sisälle. Äiti soitti asiasta pojille useaan otteeseen. Pojat vannoivat ryhtyneensä äitinsä määräämiin kotitöihin.

– Loppujen lopuksi, kun tultiin kotiin, pojat rupesivat hirveällä tohinalla siinä vaiheessa hakemaan puita, Jonna-Emilia muistelee.

Silloin hän keksi, että seuraavan kerran pyytäisi kuvan puuhommien etenemisestä.

"Ihan huippu idea!" 

Kuvien ottaminen sopii myös innostamaan muihin kotitöihin. Jonna-Emilia teki puolihuumorilla lapsilleen ohjeet, jotka kuuluvat seuraavasti:

– Pojat! Tyhjentäkää tiskikone, ottakaa kuva siitä ja lähettäkää minulle. Viekää koira, ottakaa kuva lenkiltä ja lähettäkää minulle. Tehkää läksyt ja kuva minulle. Sen jälkeen kerron, missä on pleikan ohjain.

Poikien äidit -Facebook-ryhmässä sekä Instagram-kanavalla julkaistu kuva on kerännyt muita äideiltä kiitosta ja naurua.

– Ihan huippu idea! Tästä tulee meidän perheen uus hitti! kommentoi julkaisua eräs innostunut.

Pojat nauttivat tekemisestä, jossa on pointti 

Eräs kommentoija oli iloinen huomatessaan, ettei ole ainoa ”natsiäiti”. Jonna-Emilia ei itse koe, että ohjeet olisivat ”natseilua”.

– Mä näen ton enemmänkin en niinkään natseiluna, vaan tehdään siitä lapsillekin tavallaan hauskempaa ja erilaista siitä tekemisestä.

Jonna-Emilia on itse neljän poikalapsensa kautta oppinut, että pojat pitävät selkeistä leikeistä, joilla on tarkoitus. Esimerkiksi siivous on pojilta sujunut kuin leikki, kun siitä on leikinomaista tehty. Jonna-Emilia on saattanut laittaa munakellon raksuttamaan, ja ennen ajan loppumista huoneen on ollut oltava siisti – muuten maailma räjähtää. Siis leikisti.

– Olen kuullut ystäviltäkin, että pojat nauttivat tekemisestä, jossa on pointti, Jonna-Emilia sanoo.

Kuvan ottaminen tehdyistä kotitöistä saattaa olla juurikin tällainen leikki. Palkintokin on selkeä: ohjain, jolla pelata videopelejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja