Jokereille kova kaappaus! Leijonista tuttu siirtyy suomalaisjoukkueeseen kahden vuoden sopimuksella

Mikko Lehtonen tehokkaana pudotuspeleissä 0:57
Mikko Lehtonen nappasi SHL:ssä syöttöpisteen Färjestadia vastaan.

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit tiedotti tiistaina hankkineensa maajoukkuepuolustaja Mikko Lehtosen kahden vuoden sopimuksella. Puolustaja siirtyy Helsinkiin Ruotsin SHL:stä.

25-vuotias Lehtonen pelasi SHL:ssä HV71:n riveissä ja teki 52 runkosarjaottelussa 5+19=24 pistettä. Suomalainen tahkoi keskimäärin 21 minuuttia ja 49 sekuntia ottelua kohden, mikä on kahdeksanneksi eniten kaikista sarjan kenttäpelaajista.

– Lehtonen on moderni kansainvälisen tason huippupelaaja, joka liikkuu hyvin, pelaa aktiivisesti ja saa tehokkaasti kiekkoa maalille. Hän on valmis pelaamaan uransa parasta kiekkoa Jokereissa, ja olemme todella tyytyväisiä, että hän liittyy joukkueeseemme, Jokereiden GM Jari Kurri kertoi seuran tiedotteessa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lehtonen muistetaan myös Leijonien paidasta, sillä puolustaja pelasi vuoden 2018 olympialaissa ja vuotta aiemmin MM-kisoissa. Hän oli myös voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2014. Tällä kaudella kuudessa Euro Hockey Tour -ottelussa pisteitä on kertynyt 1+3=4.

Lehtonen voitti SHL:n mestaruuden HV71:n riveissä keväällä 2017. Liigassa hän on edustanut Turun Palloseuraa, Kouvolan KooKoota ja Tampereen Tapparaa, josta mukaan tarttui SM-hopeaa.

Jokerit tiedotti samalla tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Vaasan Sportista Helsinkiin siirtyvän Eetu Mäen kanssa. Jokereiden omat juoniorit Rasmus Lahnaviik ja Mico Luoto solmivat kaksivuotiset sopimukset.

Lue myös:

    Uusimmat