Johannes Vetter Turun keihäskuningas mykistävällä stadionennätyksellä – maailmantilaston ykkösnimi omassa luokassaan huimaavalla sarjalla

Yleisurheilun superviikko käynnistyy Paavo Nurmi Gamesilla – asiantuntija kertoo, kuinka monta Suomen ennätystä on heti vaarassa rikkoutua 4:50

Saksan Johannes Vetter heitti Paavo Nurmi Gamesin keihäskilpailun ylivoimaiseen voittoon tiistai-iltana Turussa. Vetterin voittoheitto 91,49 syntyi jo kilpailun ensimmäisellä kierroksella.

Heitto oli maailmantilaston kauden ylivoimainen kärkitulos sekä uusi Paavo Nurmen stadionin ennätys. Vetterin sarja oli muutenkin hurja, sillä avausheittoa seuranneet kolme riuhtaisua kantoivat 87,59 ja 88,57 sekä 86,42 metriä. Viimeiset kaksi kierrosta hän jätti heittämättä.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Vetterin maanmies Andreas Hofmann, joka heitti neljännellä kierroksella kauden parhaan heittonsa 85,24.

Latvian Gatis Cakss heitti kolmanneksi tuloksella 82,65.

Seitsemän osanottajan keihäskilpailun paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Lassi Etelätalo, joka heitti kauden pisimmällä kaarellaan 79,77.

Edellinen stadionennätys oli Thomas Röhlerin nimissä. Saksalainen kiskaisi Turussa 91,28 metriä vuonna 2016.

Miesten keihäässä on nähty pidempi kaari viimeksi kaksi vuotta sitten, kun Vetter itse heitti 92,70 metriä.