Johannes Hösflot Kläbo kommentoi venäläishiihtäjien tilannetta – näin Jelena Välbe reagoi: "Se on häpeällistä"

Norjan hiihtotähdet Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen toivoisivat venäläishiihtäjien osallistumista kilpailuihin ensi kaudella. Ehtona on kuitenkin, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan olisi päättynyt. Norjalaisten ulostulo sai myös vastauksen Venäjältä.

Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät on suljettu ulos kansainvälisen hiihtoliitto FIS:in kilpailuista Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Viisinkertainen olympiavoittaja Kläbo toivoisi näkevänsä venäläiset ladulla maailmancupin alusta alkaen.

– Puhumme erittäin hyvistä hiihtäjistä, joiden haluaisit olevan mukana. He taistelevat palkintopallisijoista ja voitoista maailmancupissa, Kläbo sanoi Dagbladetille.

Kläbo ja Iversen ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että venäläisten poissulkeminen vallitsevassa tilanteessa on oikea ratkaisu.

– Niin sen täytyy olla, mutta se ei ole hauskaa, että he eivät pääse osallistumaan. Haluat aina kisata parhaita vastaan, joten se ei ole mitään mieluista. Jos on rauha, haluan heidän tulevan takaisin. Nykytilanteessa en halua sitä, Iversen totesi.

– Haluan aina kilpailla parhaita vastaan ja voittaa heidät. Mutta tärkeintä on sodan lopettaminen, Kläbo kertoi.

Norjalaisten ulostulo sai Venäjän hiihtovaikuttajat reagoimaan.

– Se on todella mukavaa, että venäläisiä hiihtäjiä arvostetaan. He ymmärtävät, että parhaiden tulisi kilpailla. Tähän ei voi kuitenkaan uskoa sataprosenttisesti. Urheilijoiden mielipide ei ole ratkaisevaa, koska politiikka on tunkeutunut syvälle urheiluun, Venäjän päävalmentaja Juri Borodavko sanoi uutistoimisto TASS:ille.

– Venäläisten ja norjalaisten urheilijoiden kaksinkamppailua on nähty maailmalla jo pidemmän aikaa. Terveen kilpailun tulee käynnistyä uudelleen ja vahvimpien tulisi olla starttiviivalla, Borodavko jatkoi.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe avasi myös oman kantansa asiaan.

– Uskon, että urheilu vain kärsii venäläisten sulkemisesta, erityisesti niissä lajeissa, joissa venäläiset ovat yleisesti ottaen maailman parhaita. Urheilijoiden tulee kilpailla parhaiden kanssa! Olen varma, että maastohiihto ei tule olemaan enää niin suosittu tv-laji ja katsojat saattavat menettää mielenkiinnon. Sen vuoksi olen samaa mieltä Kläbon kanssa, Välbe sanoi RIA Novostille.

– Venäjän tulisi olla edustettuna kansainvälisellä areenalla! Se on häpeällistä, että kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach unohtaa tai ei tiedä, että urheilu yhdistää maita ja kansoja eikä kuulu politiikkaan, Välbe päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja