Norjan hiihtotähtien puheet toivat erikoisen reaktion Venäjällä – olympiavoittaja Veronika Stepanova esitteli hämmentävän teorian

Norjan hiihtotähdet Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen totesivat aiemmin, että he haluaisivat saada venäläiset mukaan kisaladulle, muttasodan pitäisi olla siinä tilanteessa loppunut. Venäjällä tämä on tulkittu siten, että välit venäläisiin olisivat lämpenemään päin.

Venäläismedioissa nostettiin esille, että norjalaisten suhtautuminen venäläisiin saattaisi olla muuttunut. Venäläisvalmentaja Juri Borodavko oli todennut, että kyse oli norjalaisten tunnustuksesta, että kansainväliset kilpailut menettävät paljon venäläisten poissaollessa. Olympiavoittaja Veronika Stepanova oli samoilla linjoilla.

– Johanneksesta ehkä tuntuu siltä, että ympärillä olevat ihmiset alkavat ajattelemaan eri tavalla. Se on jo askel oikeaan suuntaan. Tunnen muutoksen saamieni viestien sävyssä. On vähemmän ja vähemmän nimetöntä vihaa ja ulkomaalaiset ovat lopettaneet moralisoinnin. Sen sijaan viesti on se, että ikävöimme teitä venäläisiä, Stepanova sanoi MatchTV:lle Championatin mukaan.

– Se vaikuttaa minusta siltä, että useammat lännessä huomaavat, että emme ole vielä romahtanut ja tilanne onkin päinvastoin, että heille on tulossa vaikea talvi, Stepanova sanoi. 

Dagbladetin kolumnisti Esten O. Säther kirjoitti kommentissaan, että Stepanovan ja muiden venäläisten tulkinta on täysin väärä. Aihetta on käsitelty enemmänkin venäläismediassa ja moninkertainen olympiavoittaja Anfisa Reztsova kertoi myös oman näkemyksensä.

– Pidin todellakin Kläbon lausunnosta, että "ilman venäläisiä he eivät ole mitään". Nyt meidän pitää kilpailla mahdollisimman pian, Reztsova sanoi Pravdalle.

Pekingissä viestikultaa voittanut Julia Stupak on optimistinen, että Venäjä on mukana Planican MM-kilpailuissa ensi vuonna.

– Olen varma, että olemme mukana Planican MM-kisoissa. Nyt on vaikeaa, mutta tästä tulee helpompaa tammikuussa. SIlloin kaikki ovat olleet mukana ensimmäisissä kilpailuissaan. Se on selvää, että he tarvitsevat jännittävää kilpailua meidän kanssamme, Stupak totesi Match TV:lle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja