Joe Bidenin koira aiheuttaa hankaluuksia – purrut jo useita ihmisiä

Joe Bidenin koira puri ihmistä – ei saanut porttikieltoa Valkoiseen taloon, tältä presidentin koirat näyttävät 2:11
Tältä presidentin koirat näyttävät

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin nuorempi koira on purrut jo yli kymmentä ihmistä. 

Presidentti Joe Bidenin saksanpaimenkoira herättää huolta presidentin salaisen palvelun tiimissä. Lähes kaksivuotias Commander on ollut mukana jo ainakin kymmenessä puremistapauksessa, kertoo CNN. 

Salaisen palvelun työntekijä joutui sairaalaan vammojensa takia, kun Commander oli purrut tätä marraskuussa 2022 käteen ja reiteen. Tämä oli ilmeisesti koiran ensimmäinen iso puremistapaus.

Muita puremistapauksia tapahtui kuin Commander kuljeskeli Valoisen talon pihalla vapaana. Koira on tehnyt hyökkäyksiä ainakin kymmenen kertaa viiden kuukauden aikana, joista kolme on ollut vakavia. 

Bidenin perhe, salainen palvelu sekä henkilöstöjohtaja työskentelevät yhdessä ja lisäävät koiran koulutusta. Commanderia on myös yritetty pitää omassa aitauksessa erillään muista. 

Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Jill Bidenin tiedottaja kertoo, että ympäristö ei ole mieluinen koiralle. 

– Valkoisen talon rakennus on ainutlaatuinen ja usein stressaava ympäristö perheen lemmikeille. Perhe työskentelee saadakseen tilanteen paremmaksi kaikille, tiedottaja Elizabeth Alexander kertoo People-lehdelle antamassa lausunnossaan. 

Biden esitteli Commanderin yleisölle joulukuussa 2021. Kyseessä on puhdasrotuinen koira, jonka Biden sai lahjaksi. Koira muutti Valkoiseen taloon presidentin aiemman koiran Champin kuoltua kesäkuussa 2022. 

Myös toinen koira puree ihmisiä

Myös Bideneiden Major-koira on purrut ihmisiä. Bidenit saivat Major-koiran Delawaressa toimivalta eläinsuojeluyhdistykseltä syksyllä 2018. Koira muutti edesmenneen Campin kanssa yhdessä Valkoiseen taloon.

Pian kuitenkin Major-koira puri Valkoisen talon henkilöstöön kuuluvaa ihmistä. 2021 Major häädettiin Valkoisesta talosta koulutukseen ”useiden purentatapauksien vuoksi”. Tämän jälkeen koira ei enää palannut Valkoiseen taloon vaan asuu Bidenien yksityisasunnolla.

Lue myös:

    Uusimmat