Mainos

Jo toinen suomalainen avaruuteen

Jo toinen suomalainen on ostanut matkan avaruuteen.

Matkatoimisto Area on myynyt Virgin Galacticin avaruusmatkan toistaiseksi tuntemattomana pysyttelevälle suomalaiselle. Henkilö haluaa tulla julkisuuteen itse valitsemanaan ajankohtana.

Virgin Galacticin kaupallinen johtaja Stephen Attenborough ei suostu kertomaan MTV:n Huomenta Suomessa suomalaisista matkan ostajista muuta, kuin että molemmat ovat miehiä.

Attenborough uskoo, että vuoden kuluttua Suomessa olisi myyty kymmenkunta avaruusmatkaa.

Virgin Galactic on käyttänyt avaruusmatkojen kehittämiseen 300 miljoonaa dollaria jo ennen kuin ensimmäinenkään matkustaja pääsee avaruuteen. Tähän nähden 200 000 dollarin lentohinta on Attenboroughin mukaan realistinen ja ostajalle mahdollinen.

Avaruuslentoihin on ollut paljon kiinnostusta, joten yhtiö uskoo olevan omillaan kolmen vuoden kuluessa.

- Virgin Galacticin omistaja Sir Richard Branson halusi avata avaruuden mahdollisimman monelle ihmiselle. Uskomme lentohintojen tulevan alas 5-10 vuodessa jopa 50 000 dollariin, Huomenta Suomessa vieraillut Attenborough kertoo.

Toiminnan vakiintuessa Virgin Galacticin avaruusmatkoille on mahdollista lähteä myös Ruotsin Kiirunasta, jossa sijaitsee Spacesport Sweden.

Virgin Galacticin avaruusmatkoja on myyty maailmanlaajuisesti jo 316 kappaletta. Avaruuteen matkaajissa on yli 35 eri kansallisuutta. Virgin Galactic ei ole asettanut lennoille kovin rajoittavia terveystekijöitä eikä ikärajoja, jotta mahdollisimman monenlaiset matkustajat pääsisivät vierailemaan avaruudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.