Jihadistiyhteyksistä syytetty Rami Adham erosi SDP:stä – ehti olla jäsenenä vain viikon

Syyrialaistaustainen, jihadistiyhteyksistä syytetty Rami Adham kertoo eronneensa SDP:stä. Adham kertoo asiasta Facebook-päivityksessään.

Rami Adham perustelee eroaan sillä, että politiikkaan lähteminen näyttää kääntyneen avustustyötä vastaan, jota hän luonnehtii tärkeimmäksi tehtäväkseen. Adham on kolmisenkymmentä kertaa vieraillut Syyrian Aleppossa viemässä sodan jaloissa eläville lapsille leluja.

Adham kirjoittaa päivityksessään liittyneensä puolueeseen, koska uskoi sen olleen hyvä keino lisätä suomalaisten tietoa Syyrian tilanteesta.

– Mitä enemmän ihmiset Suomessa ja laajemmin maailmalla saavat tietoa Syyrian tilanteesta, sitä helpompi on auttaa, Rami Adham kirjoittaa.

Helsingin Sanomat kertoi viikonvaihteessa, että Adhamilla olisi yhteyksiä jihadisteihin.

"Adhamin taustoja ei tarkastettu puolueeseen liittymisen yhteydessä"

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen kertoo STT:lle, että Adham tuli itse puoluetoimistolle ehdottamaan puolueesta eroamista.

– Hän sanoi, että puoluejäsenyys on kääntymässä rasitteeksi hänen työlleen. Kävimme aika laajan keskustelun siitä kokonaisuudesta, missä hän tekee työtään, sanoo Paananen.

Paanasen mukaan Adhamin taustoja ei tarkistettu silloin, kun hän liittyi puolueeseen. Liittyjiä ei Paanasen mukaan SDP:ssä ylipäätään tutkita, vaan luotetaan siihen, että he tuntevat sosiaalidemokraattiset arvot ja haluavat edistää niitä.

"Epäilykset eivät vielä kerro, että Adham on kelvoton"

SDP:ssä jäsenet eivät ole suoraan puolueen jäseniä, vaan kuuluvat puolueen paikallisosastoihin. Adham liittyi Helsingin piirijärjestöön lokakuun alussa.

Paanasen mukaan esiin nousseet epäilykset jihadistiyhteyksistä eivät vielä merkitse, että Adham olisi ollut kelvoton SDP:n jäsen.

– Nykyisessä keskusteluilmapiirissä vaikuttaa siltä, että tuomioita jaetaan hyvin nopeasti. Se, että henkilöä on julkisuudessa myllytetty, ei demareissa ole tuomitsemisen peruste, sanoo Paananen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja