Jesse Puljujärven kohtelu puhututtaa – Edmontonissa viilettänyt Leijona-hyökkääjä ihmettelee tapoja: "Se on ihan käsittämätöntä"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on saanut hyvin vähän vastuuta alkukauden aikana. Puljujärveä on välillä heitelty myös katsomon puolelle. Vielä viime kaudella Oilersissa pelannut Iiro Pakarinen hämmästelee yleisesti tiettyjä NHL:n tyylejä ja tapoja.

Pakarinen oli Oilersin palkkalistoilla yhteensä neljän vuoden ajan. Kesällä hän vaihtoi takaisin Eurooppaan, kun hän teki sopimuksen KHL-seura Metallurg Magnitogorskin kanssa.

Tällä hetkellä Leijonien mukana olevan Pakarisen mukaan hän ihmetteli NHL:ssä erityisesti yhtä tapaa ja tyyliä.

– Ei siellä sanota tai puhuta mitään, että miksi et pelaa. Ei sitä tehty ainakaan Oilersissa ikinä. Se oli se, mikä ärsytti mua eniten, Pakarinen miettii MTV Sportille.

– Päävalmentaja ei tule koskaan sanomaan mitään syytä tai syitä. Sun pitää itse miettiä, että minkähän takia näin. Siellä ylipäätänsä päävalmentaja tai GM antavat hyvin vähän mitään viestejä. Siellä on sellaista tosi salaista tietoa. Se on mun mielestä ihan käsittämätöntä, Pakarinen jatkaa ihmettelyä.

– Kanssakäymisen pitäisi olla paljon avoimempaa, niin kuin Euroopassa on. Ja täällä se menee juuri hyvin. NHL:ssä tuntuu vähän siltä, että päävalmentaja on suuri ego. Totta kai päävalmentaja tulee välillä juttelemaan pelaajien kanssa jostain ihan muista asioista, mutta ei ikinä oikeastaan henkilökohtaisesti mistään pelillisistä jutuista. Ei siellä tulla koskaan sanomaan mitään, jos ei pelaa. Se jäi päällimmäisenä mieleen sellaisena ärsyttävänä asiana.

Pakarinen ei lähde väittämään, että sama toistuu tällä hetkellä Puljujärven kohdalla. Jos näin on, hän pystyy samaistumaan helpolla.

– Tuollaista se vähän oli mun parin viimeisen vuoden aikana, kun olin siellä.

Oilers on yksi NHL:n erikoisimmista mysteereistä. Joukkueen riveistä löytyy sellaisia nimiä kuten Connor McDavid ja Leon Draisaitl, jotka ovat molemmat NHL:n kärkipään pelaajia. McDavid ehkäpä jopa suurin tähti. Silti, seura ei meinaa millään löytää menestyksen reseptiä.

– Oilersin aikana menimme kerran pudotuspeleihin ja silloin ryhmässä oli ihan huikea fiilis – sellainen tekemisen meininki. En tiedä menivätkö odotukset sen jälkeen liian korkeiksi. Ei ehkä sitten osattu joukkueena käsitellä sitä tilannetta. Silloin pudotuspelivuonna kukaan ei osannut odottaa meiltä mitään. Silloin kaikki, mikä meille tuli, oli voittoa.

Oilers romahti pahasti viime kaudella, joka oli myös Pakariselle viimeinen vuosi organisaatiossa ennen KHL:ään hyppäämistä.

– Tuntui jotenkin siltä, että meillä oli vähän liian kovat paineet, Pakarinen miettii.

– Moni kysyy tuosta, että mikä siinä Oilersissa on – miksei homma lähde rullaamaan. Vaikea siihen on löytää mitään yksittäistä syytä.  

Lue myös:

    Uusimmat