Mainos

Jengikostolla uhannut kiristäjä piinasi eläkeläispariskuntaa – tapauksia useita

Poliisi tutkii Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa tapahtunutta kiristysvyyhtiä. Yli 30-vuotiaan miehen epäillään lähettäneen useille ihmisille kirjeen, joissa hän on vaatinut rahaa sekä uhannut heidän terveyttään.

Poliisin mukaan mies on yrittänyt perättömin keinon kiristää varakkailta ihmisiltä rahaa. Poliisi tutkii tapausta törkeänä kiristyksen yrityksenä.

Kirjeet ovat olleet samantyyppisiä, mutta vaadittu rahasumma on vaihdellut muutamista tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin. Mies on esiintynyt kirjeissä tunnettuna suomalaisena rikollisjenginä. Poliisin mukaan hänellä ei ole kuitenkaan mitään kytköksiä rikollisjengeihin.

– Kyllä tämä on hyvin poikkeuksellinen tapaus. Mies on tällä hetkellä pidätettynä ja harkitsemme vangitsemisvaatimuksen jättämistä, tutkinnanjohtaja Tuomas Pöyhönen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa mies ei ole kuitenkaan onnistunut saamaan keneltäkään rahaa. Teot ovat tapahtuneet viimeisimpien kuukausien aikana.

Eläkeläispariskunta järkyttyi

Eläkkeellä oleva yrittäjäpariskunta järkyttyi, kun se joutui miehen kiristyksen kohteeksi. Jopa heidän henkeään uhattiin.

Uhkailu alkoi, kun mies sai kirjeen, jonka lähettäjäksi oli merkitty pahamaineinen rikollisjärjestö. Kirjeessä kerrottiin, että kymenlaaksolaisen pariskunnan on maksettava useiden tuhansien eurojen korvaukset.

Kirjeessä kerrottiin, että rikollisjengi ei neuvottele mistään, vaan se sanelee ehdot. Kirjeessä luki muun muassa myös, että jengin jäsenet tarkkailevat pariskuntaa ja heidän läheisiään.

Pariskunta sai myöhemmin tekstiviesteillä ohjeita, minne rahat piti toimittaa. Pariskunta otti kuitenkin poliisiin yhteyttä, ja kirjeen lähettämisestä epäilty mies on saatu kiinni.

Pariskunta on tapahtuneesta huojentunut miehen pidätyksen jälkeen. Oman turvallisuutensa vuoksi pariskunta haluaa kuitenkin pysyä nimettömänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.