Mainos

Jeltsinin terveydentilasta huhumylly

Presidentti Boris Jeltsin jäi tänään saapumatta tapaamiseen maanviljelijöiden valtuuskunnan kanssa Kremlissä. Hänen sijastaan valtuuskunnan tavannut pääministeri Viktor Tshernomyrdin sanoi, että kova vaalikampanjointi oli vienyt Jeltsiniltä äänen. Tshernomyrdin vakuutti, että Jeltsin voi hyvin eikä hänen terveydessään ole mitään vikaa.

Jeltsinin poisjäänti Kremlin tapaamisesta aiheutti heti huhumyllyn hänen terveydentilastaan. Mm. osakkeiden kurssit laskivat Venäjällä perjantaina rajusti. Jeltsinillä oli viime vuonna kaksi lievää sydänkohtausta. Hänen terveytensä vaikutti hyvältä presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen kampanjan aikana.

Pääministerin mukaan viime päivien vaalikampanjointi on ollut erittäin stressaavaa Jeltsinille. Jeltsin torjui tänään myös kommunistien presidenttiehdokkaan Gennadi Zjuganovin ehdottaman televisiokeskustelun ennen presidentinvaalien toista kierrosta ensi viikolla.

Jeltsin sanoi uutistoimisto Interfaxille, ettei hänellä ole mitään keskusteltavaa Zjuganovin kanssa.
-Minä tunnen hyvin nämä entiset ja nykyiset kommunistisen puolueen virkailijat. Puolueen hyvinsyötetyt kansankiihottajat eivät kiinnosta minua, Jeltsin sanoi haastattelussa, joka oli Interfaxin mukaan tehty perjantaina.

Jeltsin peruutti jo aiemmin osallistumisensa rikkaiden teollisuusmaiden G7-ryhmän kokoukseen, koska Venäjän presidentinvaalien toinen kierros pidetään ensi viikolla. Hän ei myöskään tehnyt suunnittelemaansa kampanjamatkaa maaseudulle.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.