Mainos

Jeltsinillä aivotoiminnan häiriöitä?

Venäjän presidentti Boris Jeltsin kärsii stressin aiheuttamasta aivotoiminnan häiriöstä, kertoi radioasema Moskovan kaiku tänään. Kremlin tiedottaja kiisti tiedon heti sen tultua julki.

Radio perusti uutisensa korkea-arvoisiin lääkärilähteisiin. Sen mukaan Jeltsinillä on ollut vaikea aivoverisuonten kouristus, joka johtuu väsymyksestä ja liiasta työnteosta. Radio kertoi Jeltsinin tilan olevan paranemaan päin.
-Presidentillä ei ole tällaista. Häntä vaivaa flunssa, tiedottaja ilmoitti.

Kremlistä kerrottiin aiemmin tänään, että Jeltsinin terveydentila on tyydyttävä. Lausunnon mukaan Jeltsinin lämpötila on palautunut normaaliksi.

Jeltsiniä hoitavat lääkärit kokoontuivat tänään neuvonpitoon Barvihan parantolassa, minne presidentti vietiin keskiviikkona hengitystietulehduksen vuoksi. Kremlin mukaan Jeltsin voi alkaa ulkoilla viikonloppuna, jos hänen ruumiinlämpönsä pysyy vakaana.

Tshernomyrdin sijaisena

Pääministeri Viktor Tshernomyrdin osallistui tänään Jeltsinin sijaan perustuslain nelivuotispäivän seremonioihin. Venäjän uusi perustuslaki hyväksyttiin kansanäänestyksessä 12. joulukuuta 1993. Yhdysvallat kiisti torstaina lehtitiedot, joiden mukaan runsas vuosi sitten sydänleikkauksen läpikäynyt Jeltsin kärsisi uusista sydänvaivoista. Ulkoministeriön edustajan mukaan Venäjältä on vakuutettu, ettei Jeltsinin tila ole vakava, eikä näitä tietoja ole mitään syytä epäillä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.