Mainos

Jeltsin tapasi Kiinan pääministerin

Venäjän presidentti Boris Jeltsin otti vastaan Kiinan pääministerin Zhu Rongjin Kremlissä torstaina ja kehotti samalla yritysjohtajia ja virkamiehiä hyödyntämään maiden parantuneita suhteita kaupan kasvattamiseksi.

Verrattain hyvävointisen näköinen Jeltsin asetti Zhun käden sydämelleen kehottaessaan tätä auttamaan ystävällisten suhteiden luomisessa maiden välille. Kremlistä kerrottiin, että Jeltsin ja Zhu kävivät "kiintoisia, suoria ja lämpimiä" keskusteluja useista kahdenvälisistä kysymyksistä, mm. kaupasta, energiasta ja ulkopolitiikasta. Zhu keskusteli myös pääministeri Jevgeni Primakovin kanssa. Pääministerien oli määrä allekirjoittaa kymmenkunta energia-alan sopimusta.

Zhun vierailun tarkoituksena on myös valmistella Jeltsinin vastavierailua Kiinaan myöhemmin tänä vuonna. Venäjä ja Kiina tekevät edelleen töitä keskinäisten suhteidensa parantamiseksi. Tämänkertaisella vierailulla johtajat yrittävät ratkaista erityisesti niitä ongelmia, jotka Venäjän talouskriisi on aiheuttanut Venäjän kauppa- ja taloussuhteille. Venäjä puolestaan haluaa löytää ratkaisun vientiä rajoittaville kiinalaisille kauppaesteille.

Vaikka Venäjä ja Kiina ovat sopineet 20 miljardin dollarin (108 miljardia markkaa) kahdenvälisestä kauppatavoitteesta, maiden välinen kauppa väheni viime vuonna kymmenen prosenttia 5,5 miljardiin dollariin Aasian talouskriisin vaikutuksesta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.