Mainos

Jeltsin erotti kenraaleja

Venäjän presidentti Boris Jeltsin erotti tänään seitsemän kenraalia, joilla oli läheiset suhteet entiseen puolustusministeriin Pavel Gratshoviin. Gratshov erotettiin tehtävistään viikko sitten.

Neljän nyt erotetun kenraalin uskottiin suunnitelleen Jeltsinin painostamista, jotta hän ei erottaisi Gratshovia. Heidän erottamistaan pidetään osana sotilaallista ja turvallisuuspoliittista uudelleenjärjestelyä, jonka tarkoituksena on auttaa Jeltsinin uudelleenvalintaa presidentinvaalien toisella kierroksella.

Venäjän uusi turvallisuuspäällikkö Aleksandr Lebed nimesi viime viikolla viisi kenraalia syyttäen heitä Jeltsinin vastaisesta vehkeilystä. Jeltsin on nyt erottanut heistä neljä. Tänään erotettuja olivat ensimmäinen varaesikuntapäällikkö Viktor Barynkin, maavoimien varakomentaja Vladimir Shulikov, puolustusministerin hallintopäällikkö Valeri Lapshov sekä yleisesikunnan kansainvälisten suhteiden päällikkö Dmitri Hartshenko.

Presidentinvirasto ei antanut mitään selitystä erottamisille, jotka tulivat voimaan heti. Henkilövaihdoksista ilmoitettiin tänään sen jälkeen, kun Jeltsin oli tavannut pääministeri Viktor Tshernomyrdinin, sisäministeri Anatoli Kulikovin ja Lebedin. Lebed nimitettiin tänään puheenjohtajaksi komiteaan, joka päättää puolustus- ja turvallisuushallinnon henkilönimityksistä. Nimitys kasvatti entisestään Lebedin valtaa yli kenraalien, jotka olivat aikaisemmin hänen esimiehiään.

Jeltsin uudisti joukkojaan jo viime viikolla, jolloin hän erotti puolustusministeri Gratshovin, turvallisuuspalvelun päällikön Mihail Barsukovin, ensimmäisen varapääministerin Oleg Soskovetsin ja henkivartijakaartinsa päällikön Aleksandr Korzhakovin. Samassa uudelleenjärjestelyssä Lebed nimitettiin Venäjän vaikutusvaltaiseen turvallisuusneuvostoon ja presidentin kansalliseksi turvallisuusneuvonantajaksi.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.