Jay Leno toipuu tällä hetkellä – hoitava lääkäri: "Vammat ovat vakavia, mutta hänen tilansa on hyvä"

Tv-tähti Jay Leno on saanut eri hoitoja autopalo-onnettomuuden jälkeen.

Yhdysvaltalainen tv-tähti Jay Leno, 72, toipuu tällä hetkellä Grossman Burn Centerissä bensiinipalon aiheuttamista toisen ja kolmannen asteen palovammoista. Leno loukkaantui vakavasti autopalossa 12. marraskuuta ja sai palovammoja kasvoihin, rintakehäänsä ja käteensä.

Onnettomuus sattui Los Angelesissa autotallissa, jossa Leno säilyttää autojaan. Leno työskenteli yhden autonsa alla ilmeisesti moottorin parissa, kun auto syttyi äkillisesti tuleen ja aiheutti hänelle useita palovammoja.

16. marraskuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa Lenoa hoitava lääkäri Peter Grossman kertoi tv-tähden hoitosuunnitelmasta. Hän kertoi, että Lenolle tehtiin leikkaus ja ihonsiirtoja hänen kasvoihinsa, rintakehäänsä ja käsiinsä. Leikkaus on suunniteltu edistämään haavan paranemista ja vähentämään infektioriskiä poistamalla vaurioitunutta kudosta.

– Hänen palovammansa olivat keskisyvästä syvään, mikä tarkoittaa, että joiltakin alueilta tuhoutui monta kerrosta ihoa. Parantumisen nopeuttamiseksi halusimme poistaa vaurioituneen kudoksen. Vammoihin laitettiin biologista ihonkorviketta parantumisen nopeuttamiseksi. Se on väliaikainen ratkaisu, joka on lopulta poistettava. Hänen vammansa arvioidaan uudelleen seuraavan kahden päivän aikana ja päätetään, minkälaisia viimeisiä liikkeitä tehdään, kun palaamme leikkaussaliin myöhemmin tällä viikolla, Grossman kertoi.

Leno on saanut myös ylipainehappihoitoa, joka tarkoittaa Duodecim-lehden mukaan hoitokeinoa, jossa potilas hengittää sataprosenttista happea paineistetussa kammiossa.

Grossman totesi, että palovammat ovat eteneviä ja voivat syventyä vamman aiheuttaman luonnollisen turvotuksen vuoksi, mutta tämän estämiseksi tehdään nyt töitä.

Vaikka Leno on edelleen hoidossa, lääkärit sanoivat hänen olevan hyvällä tuulella ja hänen odotetaan paranevan täysin.

– Sanoisin, että hänen vammansa ovat vakavia, mutta hänen tilansa on hyvä, Grossman kertoi.

Leno tunnetaan parhaiten hänen isännöimästään The Tonight Show -ohjelmasta. Hän juonsi ohjelmaa 1992–2009. Sen jälkeen Leno siirtyi juontamaan uutta The Jay Leno Show -talk show’ta.

Lähde: People, Duodecim

Lue myös:

    Uusimmat