Jauhemaksapihvit ja palsternakkalastut 10.2.2000

toim.Kati Nappa

300 g jauhettua maksaa
2 perunaa
1 porkkana
1 sipuli
1 muna
1 tl suolaa
valko-ja/tai mustapippuria
oreganoa, meiramia tai
kirveliä

Lisäksi:

4-5 sipulia kuullotettuna
puolukkasurvosta
Kuori kasvikset ja raasta ne hienoksi. Sekoita ne maksan joukkoon. Mausta. Paista miedohkolla lämmöllä paistin- tai ohukaispannussa paksuhkoja pihvejä.

Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi pehmeäksi haudutettuja sipulirenkaita, puolukkasurvosta ja palasternakkalastuja.

Palsternakkalastut


2-3 palsternakkaa
2-3 rkl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä

Kuori palsternakat. Jaa pitkittäin 2-4 osaan koosta riippuen. Leikkaa 3-4 mm:n viipaleita. Lorauta uunipannulle öljyä. Lisää palsternakkaviipaleet ja kääntele niitä niin että ne saava öljyisen pinnan. Paista uunissa 230-250 asteessa 10-20 min. viipaleiden koosta ja määrästä riippuen. Palsternakkalastut on valmiita, kun ne pilkkuttuvat ruskeiksi pinnaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat