Jauhelihapihvit, perunaohukaiset ja tomaattisalsa 19.6.2000

toim. Ari Malmberg

500 g naudan jauhelihaa
3 uuden sipulin valkoista osaa (valkosipulia)
1 muna
1/2 dl korppujauhoja
n. 1/2 tl chiliä
suolaa

Hienonna sipulit. Sekoita kulhossa sipulit, jauheliha, muna, korppujauhot, chili ja suola. Vaivaa jauhelihapihvitaikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kastele kädet ja muotoile taikinasta 4 pihviä. Paista pihvit muurinpohjapannulla (tai paistinpannulla) kypsiksi. Muurinpohjapannu ei saa olla liian kuuma, koska silloin pihvit palavat päältä, mutta eivät tule kypsiksi sisältä. Tarjoa perunaohukaisten ja tomaattisalsan kanssa.

Perunaohukaiset


n. 1 kg vanhoja perunoita
1 sitruunan mehu
2 munaa
suolaa

Kuori perunat ja raasta ne aivan hienoksi raasteeksi. Lisää sitruunanmehu, jotta raaste ei tummu. Lisää kanamunat ja suola ja sekoita hyvin. Paista seoksesta ohukaisia kohtalaisen kuumalla muurinpohjapannulla.

Tomaattisalsa


1/2 nippua sipulia
6 tomaattia
1 sitruunan mehu
tuoretta basilikaa
1 tl sokeria
chiliä suolaa
oliiviöljyä

Hienonna sipuli ja tomaatit. Lisää sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Mausta sokerilla, chilillä ja suolalla. Anna seisahtaa hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Lisää lopuksi tilkka oliiviöljyä.

Lue myös:

    Uusimmat