Mainos

Jauhelihapihvit, perunaohukaiset ja tomaattisalsa 19.6.2000

toim. Ari Malmberg

500 g naudan jauhelihaa
3 uuden sipulin valkoista osaa (valkosipulia)
1 muna
1/2 dl korppujauhoja
n. 1/2 tl chiliä
suolaa

Hienonna sipulit. Sekoita kulhossa sipulit, jauheliha, muna, korppujauhot, chili ja suola. Vaivaa jauhelihapihvitaikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kastele kädet ja muotoile taikinasta 4 pihviä. Paista pihvit muurinpohjapannulla (tai paistinpannulla) kypsiksi. Muurinpohjapannu ei saa olla liian kuuma, koska silloin pihvit palavat päältä, mutta eivät tule kypsiksi sisältä. Tarjoa perunaohukaisten ja tomaattisalsan kanssa.

Perunaohukaiset


n. 1 kg vanhoja perunoita
1 sitruunan mehu
2 munaa
suolaa

Kuori perunat ja raasta ne aivan hienoksi raasteeksi. Lisää sitruunanmehu, jotta raaste ei tummu. Lisää kanamunat ja suola ja sekoita hyvin. Paista seoksesta ohukaisia kohtalaisen kuumalla muurinpohjapannulla.

Tomaattisalsa


1/2 nippua sipulia
6 tomaattia
1 sitruunan mehu
tuoretta basilikaa
1 tl sokeria
chiliä suolaa
oliiviöljyä

Hienonna sipuli ja tomaatit. Lisää sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Mausta sokerilla, chilillä ja suolalla. Anna seisahtaa hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Lisää lopuksi tilkka oliiviöljyä.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.