Jättiyllätys Salatut elämät -tuotannossa – Jasper Pääkkönen palasi Pihlajakadulle: "Palkkio, jonka tästä saan, menee sataprosenttisesti hyväntekeväisyyteen"

Jasper Pääkkönen palasi uransa juurille tekemällä yllätyspaluun Salatut elämät -ohjelman Pihlajakadulle Pihlajasatu-spin-offissa.

Näyttelijä Jasper Pääkkösen, 38, ura on ollut viime vuosien aikana kovassa nousukiidossa. Vuosien 2016-2018 aikana Pääkkönen tuli kansainväliselle yleisölle tutuksi Viikingit-sarjan Halvdan Mustana sekä vuonna 2018 mies sai jalkansa Hollywoodin oven väliin tekemällä upean roolityön ohjaaja Spike Leen kiitellyssä elokuvassa BlackKklansman.

Useat muistavat Pääkkösen edelleen vahvasti hänen uransa alkulähteiltä, jolloin hän esitti rakastettua Saku Salinia Salatut elämät-sarjassa vuosina 1999-2002. Nyt, lähes kaksikymmentä vuotta ja useita kiiteltyjä roolitöitä myöhemmin Pääkkönen tekee paluun Pihlajakadulle – vaikka vain hetkeksi.

Näyttelijä tullaan näkemään Salkkareiden suositussa Pihlajasatu-spin-off-sarjassa. Jaksojen aikana kerrotaan tarina siitä, olisiko elämässä kaikki paremmin, mikäli hahmot olisivat tehneet toisenlaisia valintoja. Sarjassa Maija-Liisa Peuhun esittämä Ulla Taalasmaa tarjoaa hahmoille ja katsojille kristallipallonsa kanssa mielikuvitusmaailman, jossa nähdään tällä kertaa myös vuonna 2002 sarjasta poistunut, norjalaiselle kalastusalukselle töihin lähteneen Saku Salinin paluu.

Pääkkönen kertoo paluun Pihlajakadulle tuntuneen yllättävän luonnolliselta – kuin hän ei poissa olisi koskaan ollutkaan.

– Siitä on joku kahdeksantoista vuotta, kun olen täällä viimeksi ollut, eikä juuri mikään ole oikeastaan miksikään muuttunut. Ehkä yllättävän vähän tuntuu miltään, niin kuin positiivisessa mielessä! näyttelijä kertoo iloisena.

– Kävelin studion ovesta sisään, niin paikat näyttävät samalta ja ihmiset ovat jotakuinkin samoja. Samat vastanäyttelijät kuin ennenkin ja heidän kanssaan en ole pitkään, pitkään aikaan nähnyt, en edes sattumalta törmännyt heihin. Niin on tosi hauskaa hypätä näin yhdeksi kuvauspäiväksi mukaan ja tekemään tämmöinen pieni, pikkuriikkinen comeback.

Palkkiolla autetaan uhanalaisia lajeja

Vuosia on kulunut ja Saku Salinin paluuta on kaivattu toden teolla. Pääkköstä on pyydetty palaamaan sarjaan useaan otteeseen, mutta hän on tähän mennessä siitä kieltäytynyt. Nyt Salatut elämät viettää kuitenkin 20-vuotisjuhlaansa ja Pääkkönen päätti, että hän voi palata hetkeksi sarjaan myös hyväntekeväisyydenkin varjolla.

Pääkkönen palasi sillä ehdolla, että hän lahjoittaa kuvauksista saamansa palkan itselleen tärkeään kohteeseen. Näyttelijän tunnetaan olevan intohimoinen kalamies, joten Pääkkösen valitsema kohde onkin uhanalaiset kalat sekä Suomen vesistöt.

– Se palkkio, jonka tästä saan, menee sataprosenttisesti hyväntekeväisyyteen, eli itselleni en pidä tästä mitään palkkaa.

Näyttelijän lahjoittamalla summalla Virho eli Virtavesien hoitoyhdistys ry pääsee kunnostamaan erään Vihdin suunnalla sijaitsevan peratun, entisen koskialueen. Yhdistys ennallistaa pienvesistöjä sekä uhanalaisten taimenten lisääntymisalueita.

Pääkkönen kertoo haluavansa kantaa kortensa kekoon tärkeän asian tähden. Luonnossa viihtyvälle näyttelijälle sen hyvinvointi ja monimuotoisuus on erittäin tärkeää.

– Tavallaan itse ajattelen, että minusta tulisi vähän niin kuin sen pienen kosken kummi, Pääkkönen kertoo hymyillen.

Hyvät muistot elävät vahvoina

Pääkkösen roolihahmo Saku Salin lähti aikoinaan sarjasta töihin norjalaiselle kalastusalukselle tyttöystävänsä, Venla Saartamon esittämän Miia Laitelan traagisen kuolemasta murtuneena. Sakusta ei sen koommin ole sarjassa kuultu, lukuun ottamatta vuotta 2007, jolloin Salatuissa elämissä vihjattiin Sakun muuttaneen Osloon rakkauden perässä.

Vaikka vuodet ovat vierineet, ei Saku ole Pääkkösen mukaan juurikaan muuttunut hahmona. Toki letkautuksistaan muistettu, nuorena miehenä maailmalle lähtenyt Saku on kasvanut aikuiseksi eikä ole enää aivan niin hanakka ajautumaan hankaluuksiin kuin ennen. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin sama, tuttu tyyppi.

– Itseasiassa tässä on yksi semmoinen repliikkikin, jossa hän toteaa, että ”en mä tässä ole tainnut kauheasti vuosien aikana mitään oppia”. Ja kun tämä on nyt vähän tämmöistä kuvitteellista Pihlajasatu-mielikuvitusmaailmaa, niin ajatuskin on vähän se, että asiat jatkuvat melkein siitä, mihin ne jäivät.

Pääkkönen muistaa Salatut elämät -studiolla uransa alussa viettämästään ajasta erityisesti vastanäyttelijöiden kanssa vietetyn ajan ja yhteisen hauskanpidon. Näyttelijä muistelee lämmöllä erityisesti yhteisiä hetkiä näyttelijäkollegoidensa kanssa.

– Täällä studion käytävillä ollaan kyllä naureskeltu, Pääkkönen summaa muistellen.

Pihlajasadun 10-osainen toinen tuotantokausi alkaa maanantaina 24. kesäkuuta MTV3-kanavalla, mtv-palvelussa ja C Moressa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja