Jättipaukun sinetöineeltä Emil Ruusuvuorelta painava huomio Suomen joukkueen tilasta: "Tuo ihan eri fiiliksen"

Suomalaissensaation varmistanut Emil Ruusuvuori: "Pystymme voittamaan kenet vaan" 1:49
Suomalaissensaation varmistanut Emil Ruusuvuori: "Pystymme voittamaan kenet vaan"

Emil Ruusuvuori varmisti voitollaan Suomen historiallisen puolivälieräpaikan Tenniksen Davis Cupissa. Ruusuvuori katsoi sensaation varmistuttua jo tiukasti kohti marraskuun lopun finaaliturnausta.

– Kyllähän tätä kuuluu vähän juhlia, mutta kyllä me pystymme pistämään sielläkin kampoihin ja voittamaan ihan kenet vaan, Ruusuvuori linjasi heti ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

Katso Ruusuvuoren haastattelu pääkuvan videolta!

Suomi kellisti Yhdysvallat kahden kaksinpelivoiton turvin. Ruusuvuori pisti maailmanlistan sijalla 13 keikkuvan Tommy Paulin polvilleen 2–0. 

– Ei ollut kovin vahva alku. Olin vähän kaikessa perässä. Syöttö ei oikein uponnut. Se on vain päästä kiinni ja saatiin käännettyä se ympäri. Sitten oltiinkin yhtäkkiä vahvempia monissa asioissa, Ruusuvuori kertaa jättivoittoaan.

– Kyllä tässä on kokemuksien puolesta sellainen, että menee varmasti top-listalle, Ruusuvuori linjaa.

Aiemmin päivällä Otto Virtanen voitti oman ottelunsa USA:n joukkueen Mackenzie McDonaldia vastaan 7–6, 1–6, 7–6. Näin ollen Suomi eteni historian ensimmäistä kertaa Davis Cupin kahdeksan parhaan joukkoon. Aiemmin Suomi ei ollut yltänyt edes tähän 16 parhaan sessioon.

– Ihan huikeaa nähdä. Se tuo joukkueeseen ihan eri fiiliksen, kun tiedät, että on toinenkin kaveri, joka pystyy voittoja ottamaan. Tuntuu, että se tuo ekstrapelotteen koko joukkueeseen, Ruusuvuori maalailee joukkuetoveristaan.

Marraskuun lopussa miteltävä lopputurnaus on Suomen joukkueelle jälleen kova haaste, mutta Ruusuvuori uskoo, että joukkue voi venyä edelleen.

– Tuntuu, että voi riittää ihan mihin vaan. Varmasti tulee olemaan pienet marginaalit, tennistähti päättää. 

Elämänsä tennisviikon tempaissut Otto Virtanen suuntaa tiikerinsilmän jo Malagaan 1:46
Elämänsä tennisviikon tempaissut Otto Virtanen suuntaa tiikerinsilmän jo Malagaan

Lue myös:

    Uusimmat