Jättipaukku olympialaisissa – kultaa voittanut matematiikan tohtori toi maalleen ensimmäisen mitalin 125 vuoteen

MTV Tokiossa: Näin tiukat koronarajoitukset vaikuttavat olympialaisten aikana 4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti paikan päältä Tokiosta olympialaisten olosuhteista.

Itävallan Anna Kiesenhofer teki Tokion olympialaisten pyöräilyn naisten maantieajossa jymypaukun, kun hän voitti kultaa. Mitali oli Itävallan ensimmäinen pyöräilyssä sitten vuoden 1896.

Matematiikan tohtoriksi Katalonian polyteknisestä yliopistosta kouluttautuneella Kiesenhoferilla ei ole voimassa olevaa ammattilaissopimusta. Olympiafinaalissa itävaltalainen nykäisi karkumatkalle jo muutaman sadan metrin jälkeen.

Hänen vauhdissaan pysyi noin puolen tusinaa urheilijaa, mutta noin 40 kilometria ennen maalia Kiesenhofer oli yksin johdossa.

Kiesenhofer on ainostaan kilpaillut yhdessä virallisessa kilpailussa tänä vuonna. Hollantilaisurheilijat olivat ennakkosuosikkeja ottamaan kaikki kolme mitalia, mutta he saivat tyytyä vain yhteen hopeaan.

Toiseksi tullut Annemiek van Vleuten luuli voittaneensa kultaa, mutta hän tuli maaliin minuutin ja 15 sekuntia perässä itävaltalaista. 30-vuotias Kiesenhofer on aikaisemmin voittanut vuonna 2016 Espanjan cupin.