Jarmo Kekäläinen hankki SM-liigan viime kauden pistetykin

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kertoo NHL-seuransa hankkineen jääkiekkohyökkääjä Justin Danforthin yksivuotisella sopimuksella.

Danforth, 28, pelasi tällä kaudella KHL:ssä Vitjaz Podolskissa, jonka riveissä kanadalainen iski 58 runkosarjaottelussa 55 (23+32) tehopistettä. Hän voitti joukkueen sisäisen piste- ja maalipörssin ja jakoi sisäisen syöttöpörssin voiton Kaspars Daugaviņsin kanssa. Koko KHL:n pistepörssissä Danforth oli kuudes.

Edeltävillä kahdella kaudella Danforth teki kovaa jälkeä SM-liigassa Lukon paidassa. Hän voitti viime sesongilla 2019–20 SM-liigan pistepörssin taottuaan 56 runkosarjaottelussa 60 (27+33) pinnaa. Danforth palkittiin myös sarjan parhaana pelaajana.

Danforth on aiemmin pelannut AHL:ssä 21 peliä kausina 2016–18, mutta NHL:ssä hän ei ole vielä debyyttiään tehnyt.

– Justin on lahjakas, hyökkäävä pelaaja, jolla on vyöllään kolme erinomaista kautta KHL:ssä ja Liigassa. Uskomme, että hän on valmis osoittamaan kykynsä NHL:ssä, Columbuksen GM Kekäläinen kertoo seuran verkkosivuilla.

– Hän on tehnyt erityisen kovaa töitä kehittääkseen peliään viimeisten viiden kauden aikana, ja olemme innoissamme, että saamme toivottaa hänet tervetulleeksi Blue Jacketsiin.

Lue myös:

    Uusimmat