Järkyttävä tragedia – Suomen maajoukkueessakin pelannut legenda Kim Suominen menehtyi äkillisesti kesken harjoitusten

TPS:n pelaajalegenda ja B-juniorien päävalmentaja Kim Suominen on kuollut 52-vuotiaana. Suominen sai sairauskohtauksen torstaina kesken joukkueensa harjoituksen.

Useissa seuroissa Suomessa pääsarjatasolla pelannut turkulainen keskikenttäpelaaja ja jalkapallovalmentaja Kim Suominen on kuollut vain 52-vuotiaana.

Suominen valmensi TPS:n B-juniorien joukkuetta viimeisen kymmenen vuoden ajan. Suominen menehtyi äkillisesti torstaina.

TPS:n tiedotteen mukaan Suominen oli valmistautunut normaalisti joukkueensa harjoituksiin ja try-out-tapahtumaan ennen kuin menehtyi äkillisesti työnsä ääressä.

– Koko TPS menetti todella pidetyn työkaverin sekä huippuvalmentajan. Kimi oli äärimmäisen pidetty ja humaani persoona, jonka ymmärtäväisessä valmennus- ja kasvatusopissa sadat nuoret saivat loistavaa oppia jalkapallossa. Paljon nähnyt ja kokenut Kimi ehti opastaa ja kannustaa nuoria myös jalkapallon ulkopuolisen elämän haasteissa, TPS:n juniorien verkkosivuilla kerrotaan.

Suominen oli TPS:n oma kasvatti ja oli mukana jo vuonna 1987, kun turkulaisseura kaatoi milanolaisen Interin vieraissa San Sirolla 1–0 Mika Aaltosen osumalla. TPS:n riveissä Suominen saavutti SM-hopeaa ja pronssia sekä Suomen Cupin voiton vuonna 1991.

Myös Suomen A-maajoukkueessa 39 ottelua pelannut ja siellä neljä maalia tehnyt Suominen edusti TPS:n lisäksi urallaan Jaroa, TPV:tä, itävaltalaista Admira Wackeria, ruotsalaista IFK Norrköpingiä, Turun Interiä ja Pori Jazzia.

Veikkausliigan mestaruuden Suominen voitti TPV:n riveissä vuonna 1994 ja sai kauden jälkeen siirron Itävaltaan.

Pääsarjaotteluita Suomiselle kertyi yhteensä 264, joissa syntyi 26 maalia.

Suomisen 13 vuotta kestänyt aktiiviura päättyi vuonna 2000 viimeiseen kauteen TPS:n paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja