Järkyttävä paljastus! Entinen Liverpool-puolustaja myöntää teloneensa joukkuekaverinsa noustakseen Jürgen Kloppin joukkueeseen

3:47
Tulosruutu: Liverpool koki historiallisen nöyryytyksen, kun Aston Villa nuiji taululle 7-2-lukemat.

Kilpailu pelipaikoista ammattilaisjalkapallossa on kovaa. Liverpollin juniorijoukkueen entinen kapteeni Tom Brewitt oli uralllaan kuitenkin valmis poikkeuksellisiin tekoihin noustakseen Liverpoolin edustusjoukkueeseen.  Brewitt kertoo Football Journeys -podcastissa vahingoittaneensa joukkuekaveriaan harjoituksissa noustakseen valmentaja Jürgen Kloppin miehistöön.

Liverpool valmistautui tammikuussa 2016 pelattuun FA Cupin kolmannen kierroksen otteluun Exeteriä vastaan pahojen loukkaantumishuolien keskellä. Useita vakiokokoonpanon keskuspuolustajia oli sivussa, ja Brewitt uskoi tilaisuutensa tulleen.

Kilpailu paikasta auringossa oli kovaa, ja Brewittin kanssa mahdollisesti paikasta cup-ottelussa kilvoitteli Daniel Cleary. Brewitt kertoo podcastissa päättäneensä, ettei mikään estäisi häntä nousemasta Exeter-peliin.

–  Jos se tarkoittaisi sitä, että minun pitäisi vahingoittaa jotakuta tai pilata suhteemme, olin valmis tekemään sen. Halusin epätoivoisesti pelata Liverpoolissa, se oli kaikki, mitä halusin.

Brewitt kertoo ajatelleensa, että kilpailu käytäisiin hänen ja Clearyn välillä. Ennen joulua ja joulun ja uudenvuoden välissä pidetyissä harjoituksissa hän kertoo tarkoituksella hakeutuneensa Clearyn lähettyville ja alkaneensa "potkia häntä".

– En yrittänyt satuttaa häntä pahasti, mutta riittävästi, ettei hän olisi tielläni ja minä pääsisin pelaamaan.


Noin viikkoa ennen Exeter-ottelua Brewitt ja Cleary tavoittelivat palloa hajroituksissa pelatussa pienpelissä. Brewitt näki tilaisuutensa koittaneen ja teloi vastustajansa.

– Tiesin, että se oli paha taklaus. Tein sen tarkoituksella, enkä ole siitä erityisen ylpeä, Brewitt sanoo.

– En häpeä sitä myöskään, koska minun päässäni kyse oli minun ja hänen välisestä kilpailusta. Valitsin itseni.

Taklaus johti kahakkaan Clearyn raivostuttua. Cleary poistettiin harjoituksista, Brewitt jatkoi loppuun saakka. Hän sanoo reaktion olleen oikeutettu.

Brewitt kuitenkin onnistui siinä, mitä yritti, sillä Cleary joutui käyttämään seuraavat kaksi viikkoa kainalosauvoja.

– En sanoisi, että tehtävä tuli suoritettua, koska se oli mielestäni hieman liian julmaa, koska en halunnut satuttaa häntä. Halusin hänet vain pois tieltäni ennen tätä ottelua.

Liverpool matkusti Exeterin vieraaksi 8. tammikuuta 2016. Keskuspuolustajina pelasivat Brewittin pettymykseksi José Enrique ja lainalla Aston Villassa ollut ja Kloppin takaisin kutsuma Tiago Ilori. Brewitt ei ollut tiennyt Kloppin suunnitelmista heidän peluuttamisekseen.

Brewitt ei olisi noussut kokoonpanoon muutenkaan, sillä hän kärsi aivotärähdyksestä, jonka sai törmäyttyään joukkuekaveriinsa pääpallotilanteessa ottelussa vain neljä päivää ennen ottelua. 

– Karma puraisi minua perseestä, Brewitt sanoo.

Ottelussa Ilori vaihdettiin pois kentältä krampin vuoksi, mikä aiheutti Brewittille vain lisää tuskaa.

– Katsoin peliä ja ajattelin, että minun olisi pitänyt olla pelaamassa.

Itse ottelu päättyi lopulta Liverpoolin pettymykseksi tasan 2–2. Uusintaottelussa Liverpool takoi kotikentällään selvän 3–0-voiton ensimmäisestä ottelusta tutun toppariparin pelatessa koko ottelun.

Brewitt ei koskaan uransa aikana noussut Liverpoolin edustusmiehistöön. Hän siirtyi kaudeksi 2018–2019 Englannin viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan AFC Fylden joukkueeseen. Viime kauden hän pelasi neljännen sarjatason Morecombessa. Kausi jäin Brewittin viimeiseksi.

Cleary jatkaa uraansa Irlannin pääsarjassa pelaavan Dundalkin joukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja