Mainos

Järkyttävä löytö: kymmenittäin kuolleita koiria dumpattu puistoon

Yhdysvalloissa Detroitissa lumien sulaminen on paljastanut järkyttävän löydön River Rouge puistossa. Lumen alta on löytynyt kymmenittäin puistoon hylättyjä, kuolleita koiria.

Kammottavan löydön oli tehnyt puistossa kävelyllä ollut mies, kertoo CBS Detroit.

Detroitilaiseen eläinsuojeluyhdistykseen kuuluva Nicole Litzelman kertoo, että puistosta on löydetty ainakin 28 isoa koiraa, suureksi osaksi pitbulleja sekä mastiffin risteytyksiä

– Koska tammikuussa satoi niin paljon lunta, nämä kuolleet koirat hylättiin puistoon, sillä ne oli lumen takia helpompaa piilottaa sinne, Litzelman kertoo.

– Tämä on vain jäävuoren huippu. Nyt kun lumi vielä sulaa, olen varma että puistosta löytyy vielä useampia raatoja.

Suuri osa koirista peräisin koiratappeluista

Puistoon hylätyt koirat ovat kuolleet enimmäkseen joko kylmään, nälkään tai verenvuotoon. Litzelman uskoo, että suurinta osaa puistoon hylätyistä koiria on käytetty koiratappeluissa.

– Tämä on pääteltävissä koirissa näkyvistä puremahaavoista. Suuri osa koirista on joko kuollut verenvuotoon tai niillä on isoja haavoja, joita ei ole koskaan hoidettu, Litzelman kertoo.

– Kun ihmiset osallistuvat näihin laittomiin toimintoihin, he eivät voi laittaa kuolleita koiria edes roskiin, koska monet roskakuskit ilmoittavat kuolleista eläimistä. Eivätkä he myöskään halua kiinnittää huomiota niihin taloihin, joissa laittomia koiratappeluita järjestetään.

Puistosta onkin tullut Litzelmanin mukaan suosittu dumppauspaikka kuolleille tai kuoleville koirille.

– Se on surullista ja huolestuttavaa. Lapset kulkevat busseilla näiden kuolleiden koirien ohi joka päivä. Ihmiset käyvät kävelyllä tai ajelulla puistossa ja he voivat nähdä näiden eläinten raatoja ympäriinsä. Tämä on nyt yksi isoimpia ongelmia, mitä tässä kaupungissa on.

Koirien joukossa myös hylättyjä lemmikkejä

Kaikki puistoon hylätyt koirat eivät ole kuitenkaan pelkästään peräisin koiratappeluista, vaan osa on selkeästi ollut lemmikkinä. Esimerkiksi yksi koira löydettiin kuolleena kuljetuskopastaan, jonka kanssa se oli jätetty puistoon tien laitaan.

Puistosta löytyy lisäksi yhä myös edelleen hengissä olevia koiria, joista osa on henkihieverissä.

– Puistossa on noin 1200 eekkeriä ja siellä juoksentelee niin monia eläimiä vielä. Jotkut ihmiset yrittävät jopa kerätä näitä koiria, joita puistoon on hylätty ja jotka ovat vielä hengissä. He yrittävät houkutella koiria luokseen ja käyttää niitä koiratappeluissa syöttikoirina.

Eläinsuojeluyhdistys aikoo jalkautua puistoon tänään.

– Paikalle tulee aika monta vapaaehtoista, jotka tuovat mukanaan roskasäkkejä ja pyrkivät keräämään puistosta kuolleita koiria. Katsomme myös, jos saamme otettua kiinni näitä eläviä koiria ansoilla, Litzelman kertoo.

– Kaupungilla on rahat vähissä mitä tulee poliisin toimintaan ja eläimistä huolehtimiseen, joten jonkun on tarrattava toimeen ja tehtävä asialle jotain.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.