Jarkko Nieminen hakee uutta kipinää valmennuspuolelta

Suomen tennisykkönen Jarkko Nieminen aloittaa heinäkuun lopussa yhteistyön tennisvalmentaja Fredrik Rosengrenin kanssa. Ruotsalaisvalmentaja matkaa Suomen ykköspelaajan kanssa Pohjois-Amerikassa neljässä kilpailussa eli Montrealin, Cincinnatin, Long Islandin, sekä Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa.

Nieminen ja Rosengren sopivat yhteistyöjaksosta pari viikkoa sitten.

- Juttelimme Jarkon kanssa ideasta Ranskan avoimien aikaan. Sitten ennen Wimbledonia ja tarkemmin ennen ruohokenttäkauden alkua tästä sovittiin, Niemistä noin seitsemän vuoden ajan valmentanut Henrik Johansen selvitti.

Saksasta puhelimitse tavoitettu Nieminen kertoi Rosengrenin pestistä myös iloisella äänellä.

- Olen harjoitellut hänen vetämissään treeneissä. Tunnen kaverin, meillä on hyvät välit ja tulokset puhuvat puolestaan, Nieminen kiteytti.

Rosengren on arvostettu osaaja. Hän toimi kahdeksan vuoden ajan ATP-listalla neljänneksi yltäneen Jonas Björkmanin opastajana. Magnus Norman, joka oli terävimmillään ATP:n rankkauksissa toiseksi paras, nautti Rosengrenin valmennuksesta viisi vuotta. Normanin ja Rosengrenin yhteinen tie päättyi toukokuussa Pariisissa Ranskan avoimissa, kun Norman hävisi Nicolas Massulle ja ruotsalaispelaaja irtisanoi sopimuksen.

- Jarkko tarvitsee uutta kipinää tennikseensä. Rosengrenillä on varmasti hänelle paljon annettavaa, Johansen kuvasi.

Myös Nieminen janoaa menestystä. Hänen rankinginsa on pyörinyt jo pitkään sijan 30 tuntumassa.

- Asema on vähän niin kuin vakiintunut. Mutta tunnen, että tarvitsen uutta ja haluan nähdä omat rajani, Nieminen taustoitti.

Nieminen on maanantaina julkaistussa tuoreimmassa ATP-rankingissa uransa korkeimmalla sijalla eli 28:ntena. ATP-kiertueella turnausvoitto on vielä lyömättä, vaikka suomalainen on saalistanut tukun voittoja arvostetuista pelaajista ja peräti neljä finaalipaikkaa.

Vanhaa ja uutta

Johansen kuvasi, että hän ja Niemisen taustajoukot ovat erittäin tyytyväisiä nykyiseen ratkaisuun.

- Minä keskityn valmennuksessa tausta-asioihin Suomessa ja tietenkin Davis cup -kapteenin tehtäviin, jotka vievät vuodessa noin kolme kuukautta. Ehkä minäkin saan ammennettua Suomen tennikseen jotain Rosengrenin opeista Jarkon välityksellä. Vastaan edelleen myös alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen leirityksestä. Nuorisotennikseen meidän pitää panostaan jatkossakin, Johansen summasi.

Tänä vuonna Nieminen on kiertänyt ammattilaiskisoissa välillä yksin, mutta usein matkassa on ollut isä Kauko Nieminen, joka osa-aikaeläkkeelle jäätyään on pystynyt osallistumaan matkoille entistä paremmin.

- Katsotaan sitten jatkossa, mitä valmennusasioissa tehdään. Se on ainakin nyt sovitun lisäksi suunnitelmissa, että loppuvuodesta menen Ruotsiin harjoittelemaan. Mutta siinähän ei ole paljon uutta, se on minulle jo melkein perinne, Nieminen naureskeli.

Urakka Stuttgartissa alkaa nelinpelissä

Niemisen urakka Stuttgartissa Saksassa pelattavassa tenniksen 765000 euron ATP-turnauksessa alkaa tiistaina.

- Tiistaina on nelinpeli. Pelaan Belgian Olivier Rochusin parina, kuten Nottinghamissa, Nieminen kertoi.

- Keskiviikkona on sitten vuorossa kaksinpeli ja vastustajana Espanjan Alberto Martin, Nieminen jatkoi.

Nieminen on Stuttgartin kilpailun 15. sijoitettu ja pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Martin voitti avauskierroksella Paraguayn Roman Delgadon.

- En ehtinyt nähdä ottelua, kun he pelasivat niin aikaisin ja olin vielä matkalla tänne Norjasta, Nieminen kartoitti.

Martin tunnetaan erittäin taitavana massakenttäpelaajana.

- Tässä kaaviossa ei helppoja vastustajia olekaan, Nieminen tiesi.

Saksan turnauksen ykkössijoitettu on Espanjan Carlos Moya.

- Kaikki ovat pahoja vastuksia. Pitää pelata hyvin, että pärjää. Mutta toisaalta nyt minulla on ihan hyvä tuntuma, Davis cupissa viikonloppuna kaksinpeleissä ja nelinpelissä voitokkaasti pelannut Nieminen ynnäsi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat