Jari Ketomaan MM-ralliohjelma starttaa Ruotsista

Kaksinkertainen ralliautoilun Suomen mestari Jari Ketomaa on valmiina Ruotsissa käynnistämään N-ryhmän mestaruussarjan ja aloittamaan luokan MM-tittelin tavoittelun. Kotimaan kisoissa Subarun maahantuojan väreissä ajava Ketomaa kilpailee MM-ralleissa italialaisen Motoring Club -tallin ilmoittamana.

- Olen ajanut tämän kisan vain kerran aikaisemmin, kuusi vuotta sitten, joten rallireitti on minulle melko tuntematon. Nuotitusjaksolla teimme tarkkaa työtä kartanlukijani Miika Teiskosen kanssa, Ketomaa summasi.

- Erittäin vaativa kilpailu on edessä. Perjantain erikoiskokeet ovat lähes kaikille uusia. Ne on ajettu joskus 2000-luvun alussa. Perjantaina täytyisi onnistua, koska useilla MM-sarjaa ajavilla kuskeilla on kokemusta lauantaina ja sunnuntaina ajettavista pätkistä.

- Rallireitti oli nuotituksen aikana yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka pakkaskelejä ei ole täälläkään juuri ollut. Tien kestävyys joutuu kovalle koetukselle, kun erikoiskokeita ajetaan kahteen kertaan.

29-vuotias mikkeliläinen rallikuljettaja starttaa Ruotsin MM-ralliin samalla Subaru Imprezan 2007-mallisella kilpurilla, jolla sijoittui kaksi viikkoa sitten Rovaniemen SM-rallissa kolmanneksi.

- Voi olla, että annamme hieman tasoitusta kaluston osalta, kun muutamalla kovalla kilpakumppanilla on jo nyt käytössään Subarun uusin malli. Aikataulut menivät liian tiukalle, joten päätimme ajaa vielä tämän kilpailun vanhalla mallilla, Ketomaa selvitti.

Jari Ketomaa lähtee tavoittelemaan N-ryhmän kärkisijaa Ruotsin MM-osakilpailusta.

- Ykkössija täytyy olla aina tavoitteena, kun kypärä laitetaan päähän. Katsotaan nyt, mitä kyytiä kärki tässä kisassa ja näissä olosuhteissa vetää. Omaa vauhtia lähden ajamaan, mutta vauhti täytyy asettaa sellaiselle tasolle, että kaikki pysyisi nipussa kolmen päivän ajan, Ketomaa tiedostaa.

N-ryhmän MM-sarja koostuu kahdeksasta osakilpailusta. Kilpailijoiden täytyi nimetä ennen kauden alkua kuusi kilpailua, joihin osallistuvat.

Ketomaan ja Teiskosen ohjelmassa ovat Ruotsin, Argentiinan, Kreikan, Suomen, Uuden-Seelannin ja Walesin MM-osakilpailut.

- Ennakoin, että pystyisin ajamaan ryhmävoitosta Ruotsin, Suomen ja Uuden-Seelannin osakilpailuissa. Niistä tavoitteena olisi täysien pisteiden saavuttaminen ainakin kahdessa kisassa. Eli jos Ruotsissa eväät eivät riitä voittoon saakka, sitten täytyy panostaa niihin muihin, Ketomaa järkeili.

Teemu Arminen perui osallistumisensa

Subaru Dealer Team Finlandin toinen kuljettaja, Riihimäen Teemu Arminen joutui perumaan osallistumisensa Ruotsin ralliin. Armisen ohjelmassa on tällä kaudella SM-sarjan osakilpailut sekä Suomen MM-ralli.

- Ulosajo ja keskeytys Arctic Rallissa teetti ylimääräistä työtä, joten kaluston ja aikataulun puitteissa meidän täytyy valitettavasti jättää tämä kilpailu ajamatta, Ruotsissa katsojan roolissa esiintyvä Arminen harmitteli.

- Päätähtäin on asetettu rallin SM-sarjaan, joka jatkuu jo viikon päästä Laukaan Peurunkarallilla. Siellä olemme taas täysillä kisassa mukana

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat