Mainos

Japani luopumassa päästövähennystavoitteestaan

Japani on luopumassa kunnianhimoisesta päästövähennystavoitteestaan. Maa on luvannut vähentää päästöjään 25 prosentilla vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteesta ollaan luopumassa, koska fossiilisten polttoaineiden käyttö on kasvanut Japanissa merkittävästi Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen. Japani aikoo luopua kokonaan ydinvoimasta seuraavien vuosikymmenten aikana.

- Japani kekustelee mahdollisuuksistaan toteuttaa päästövähennystavoitteensa ja myös mahdollisuudesta muuttaa tavoitetta, muotoili Japanin ympäristöministeriön edustaja Shuichiro Niihara Dohan ilmastokokouksessa.

Maanjäristys ja tsunami aiheuttivat ydinvoimalaonnettomuuden Fukushimassa maaliskuussa 2011. Aiemmin ydinvoimalla tuotettiin kolmasosa Japanin sähköstä.

- Päästövähennystavoite asetettiin jo ennen viime vuoden ydinvoimalaonnettomuutta. Jo aiemmin tavoite oli vaikea saavuttaa ja nyt se on vielä vaikeampaa, sanoi Niihara.

Sitovan päästövähennystavoitteensa eli kuuden prosentin päästövähennyksen 2012 mennessä Japani ilmoitti saavuttavansa. Japani ei aio osallistua Kioton sopimuksen toiseen kauteen, joka alkaa ensi vuoden alussa.

(AFP - MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.