Jannen, 30, autoon murtauduttiin keskellä kirkasta päivää muutaman kympin arvoisen saaliin takia: "Minulla on jo tarpeeksi vaikeaa – ja nyt vielä tämä"

Janne Ostosen, 30, jo entuudestaan hankala arkielämä vaikeutui entisestään, kun hänen autoonsa murtauduttiin eilen keskellä päivää Jyväskylässä.

Nuorten masennusoireet lisääntyivät merkittävästi jokaista sosiaalisessa mediassa vietettyä tuntia kohti 2:08
Nuorten masennusoireet lisääntyivät merkittävästi jokaista sosiaalisessa mediassa vietettyä tuntia kohti. Katso uutisjuttu aiheesta!

Ostonen lainasi keskiviikkona autoaan kaverilleen, jonka oma auto oli rikki. Kaveri meni autolla töihin ja parkkeerasi auton Jyväskylän keskussairaalan läheiselle parkkipaikalle.

Murto tapahtui keskellä kirkasta päivää, aamuyhdeksän ja iltapäiväkolmen välillä.

– Auton kuljettajanpuoleinen ikkuna oli rikottu. Sisältä oli viety tyhjä salikassini, auton akun laturi ja muutama tyhjä palautuspullo. Ne olivat korkeintaan muutaman kympin arvoisia tavaroita, mutta minulle vahinko on suuri, Ostonen suree.

– Toivottavasti näillä tavaroilla nyt rahoitetaan ruokatarpeet eikä päihdeongelmia, hän toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Auto helpottaa arkea

Ostonen kuuli tapahtuneesta eilen iltapäivällä, kun hänen kaverinsa palasi autolle ja näki vahingot. Ostonen meni paikan päälle ja soitti heti poliisille.

Poliisi lupasi tulla katsomaan autoa, mutta partio ei eilen ehtinyt paikalle. Rikosilmoitus on kuitenkin tehty.

Ostonen tarvitsee autoaan päivittäin ja se helpottaa suuresti hänen arkeaan.

– Todella surullista, että tämä murtautuja teki minun elämästäni todella paljon vaikeampaa. Tarvitsen autoa kun kuljen kouluun, terapiaan ja kauppaostoksille. Minulla on jo tarpeeksi vaikeaa tapella masennuksen ja siihen liittyvien ongelmien kanssa, ja nyt vielä tämä, hän sanoo turhautuneena.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pitkä matka kouluun

Ostonen kärsii keskivaikeasta masennuksesta ja ahdistuksesta. Masennus todettiin hänellä vuosi sitten. Siitä asti hän on saanut myös apua.

Mielenterveysongelmista huolimatta Ostonen opiskelee sairaanhoitajaksi Pieksämäellä ja kulkee pitkät koulumatkat autolla.

– Välillä menen koulukavereiden kyydillä ja välillä he tulevat minun kyydissäni. Auto on siis minulle todella tärkeä opiskelun takia. Lisäksi kuljen terapiaan kahdesti viikossa autolla.

Ostonen toivoo valmistuvansa tämän vuoden loppuun mennessä. Sairaus ei ole estänyt opiskelua, mutta työharjoittelut ovat jääneet toistaiseksi tekemättä.

Vieraiden ihmisten viestit lämmittävät

Ostosella on pienet tulot, ja hänen äitinsä auttaa häntä välillä taloudellisesti. Nyt auton korjaus tulee taas viemään rahaa.

– Ilmoitin vakuutusyhtiöön tapahtuneesta, mutta en ole saanut vielä päätöstä.

Ostonen kirjoitti tapahtuneesta myös Facebookiin. Häntä on lämmittänyt täysin vieraiden ihmisten suhtautuminen asiaan.

– Muutamat ihmiset ovat lähettäneet minulle yksityisviestejä ja tarjoutuneet auttamaan, jos jotenkin voivat. Se lämmittää kovasti mieltäni, kun ihmiset ovat niin kilttejä. Vetää minut hiljaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat