Janne paleli yöllä Mikkelissä, mutta se oli sen arvoista – katso, kuinka komeasti revontulet loimuavat!

0:28
Katso videolta, minkälaiset kuvat Puuska sai taltioitua kameralleen keskiyön jälkeen.

Janne Puuska lähti eilen illalla Mikkelissä kuvaamaan tähtiä. Tarkoitus oli olla vain hetki ulkona, joten vaatetus oli sen mukainen. Kuvauskeikasta tulikin pidempi, kun taivaalla alkoi revontulien loimu. 

– Fiilikset oli tapissa, kun revontulet alkoivat kunnolla tanssia. Kaikki muu ympärillä katosi, kun niitä katseli, Puuska kertaa viime öistä reissuaan. 

Hän taltioi revontulia kameralleen noin kello 00.40-00.50 -välisenä aikana. 

Bongarit ulos ensi yönä

Revontulia saattaa nähdä myös ensi ja sitä seuraavana yönä ympäri Suomen. Ilmatieteen laitoksen erikoistutkija Matias Takala kertoo, että revontulia saattaa näkyä etelärannikkoa myöten. 

– Itse olisin valmiudessa sekä ensi että sitä seuraavana yönä, Takala neuvoo revontulibongareita. Takalan mukaan paras aika on usein iltakymmenestä kahteen yöllä. 

– Siinä on sellainen käsite kuin magneettinen keskiyö, jolloin revontulet ovat usein komeimmillaan. On aina mahdollista, että paras avaruussää ajoittuu päiväsaikaan, ja silloin nähtävyydet menevät Pohjois-Amerikkaan. 

Magneettinen keskiyö on noin kello 23.30. Ilmatieteen laitoksen sivuilta voit katsoa ajankohtaista tietoa tämän hetkisestä avaruussäästä. 

WhatsApp_MTV3_Stripe_


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja