Janina ja Vanessa hyväntekeväisyyskampanjaan: Lapsista on aina huoli

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeeseen mukaan lähteneet Janina Fry ja Vanessa Kurri ovat äitejä molemmat. Kaksikko kokee lastensairaala-hankkeen olevan sydämen asia.

Janina Fry ja Vanessa Kurri ovat Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tuoreet kasvot. Kaksikko lähti ilomielin mukaan tärkeään asiaan.

– Lapsista on aina huoli, monestakin asiasta. Koskaan ei voi tietää elämästä, ja muutenkin sitä haluaa, että omat ja muut lapset saisivat parhaan mahdollisen hoidon, Vanessa Kurri toteaa.

Janina Fry nyökkää vierestä.

– Äitinä olo, huoli lapsesta ja sydän ajavat tähän asiaan. Koen tämän todella tärkeäksi, Fry komppaa.

Lapsipotilaiden tarinat koskettavat

Kaksikon mukaan lasten erikoissairaanhoitoon keskittyneen sairaalan pystyyn saaminen koskettaa kaikkia.

– Lapset ovat ne pienet meidän yhteiskunnassa. He eivät kestä ja ymmärrä sairastelua samalla lailla kuin aikuiset. Se on järkyttävää, jos joutuu sairastelun lisäksi jännittämään, pahentavatko ne hoidon puitteet jo olemassa olevaa sairautta, kahden lapsen äiti Fry sanoo.

Vanessa Kurri sanoo, että on kuullut ystäviltä ja tuttavilta tarinoita siitä, missä kunnossa nykyiset Lastenklinikan tilat ovat. Kurri ja Fry ovat myös molemmat lukeneet pienistä lapsipotilaista.

– Niistä tulee kyllä paha olo. Absurdia, että tilat on todettu korjauskelvottomiksi, ja asiaan ei ole puututtu, Fry sanoo.

Naiset sanovat, että vakavassa hankkeessa ollaan mukana ilon kautta. Samaa iloa he toivovat myös muille lahjoittajille.

– Toivomme, että sellainen kollektiivinen positiivisuus tarttuisi, kaunottaret viestittävät.

Lue myös:

    Uusimmat