Jani Toivola rehellisenä masennuksestaan: "On mieletöntä tajuta, miten hyvin saa nyt voida"

3:03

Kansanedustaja Jani Toivola puhui Linnan juhlissa avoimesti masennuksestaan ja uupumuksestaan.

Kansanedustaja Jani Toivola nähtiin Linnan juhlissa tapansa mukaan hyväntuulisena. MTV:n haastattelu kääntyi kuitenkin kipeämpiin aiheisiin, kun Toivola kertoi ylpeänä tulleensa valituksi Mielenterveyden keskusliiton hyvän tahdon lähettilääksi. 

– Se on mieletön tunnustus ja odotan sitä, että saan kiertää ympäri Suomea ja puhua mielenterveydestä, mielenterveysongelmista ja siitä, miten voisimme luoda lisää sellaista avoimuutta, että myös silloin kun me voimme huonosti, niin meillä olisi sellainen tila, että uskallamme puhua siitä, Toivola kertoo.

Kansanedustaja jäi itse vuosi sitten pitkälle sairauslomalle masennuksen ja uupumuksen vuoksi. Nyt Toivola voi kuitenkin hyvin.

– Melkein tasan vuosi sitten jäin itse sairauslomalle masennuksen ja uupumuksen vuoksi ja olin seitsemän kuukautta pois. On mieletöntä tajuta, miten hyvin saa nyt voida ja juhlia täällä Linnassa, hän toteaa.

– Se tekee ihmeitä, kun voi hyvin, miltä se ympäristö näyttää –  miltä muut ihmiset näyttävät. Tunnistaa itsensä ja perhe voi hyvin, niin mikäs sen parempaa, Toivola tiivistää. 

Linnan juhlat manoskuva

Kaikki Linnan juhlista täältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja