Jane Fonda yhteyksissä John Kerryyn?

Näyttelijä Jane Fonda iski keskiviikkona takaisin, kun konservatiivit julkaisivat vuonna 1970 otetun epäselvän kuvan hänestä ja demokraattien presidenttiehdokkaasta John Kerrystä Vietnamin sotaa vastustavassa tilaisuudessa. Fonda syyttää konservatiiveja Kerryn isänmaallisuuden heikentämisen yrittämisestä.

- Amerikkalaisille on esitetty suuri vale. Kaikki yritykset yhdistää Kerry minuun ja saattaa hänet näin huonoon valoon, ovat täysin virheellisiä, sanoo Fonda, joka kutsuu Kerryä Vietnamin sodan sankariksi. Kerry, Vietnamin sodan veteraani, alkoi vastustaa konfliktia, kun hän palasi kotimaahansa. Hänestä tuli Vietnam Veterans Against the Warin jäsen.

Konservatiivien Internet-sivusto NewsMax.com julkaisi valokuvan maanantaina ja The Washington Times julkaisi kuvan etusivullaan keskiviikkona otsikoiden "Valokuva Kerrystä Fondan kanssa raivostuttaa Vietnamin veteraaneja". Valokuvassa Fonda katsoo tilaisuuden puhujaa, ja Kerry istuu muutamia rivejä hänen takanaan. Myös Fonda, Kerry ja näyttelijä Donald Sutherland puhuivat kokouksessa, mutta Fonda sanoo, etteivät hän ja Kerry ole koskaan edes kätelleet.

Kerry, joka on voittanut 12 tähän mennessä pidetyistä 14 osavaltion äänestyksestä, on hyödyntänyt sotakokemuksiaan saadakseen sotaveteraanien tuen sekä esitelläkseen itsensä turvallisuusasioissa kokeneimmaksi ehdokkaaksi.

Lue myös:

    Uusimmat