Jane Fonda puolustaa intialaisnaisia

Näyttelijä Jane Fonda, 66, esiintyi maanantaina Bombayssa kuuluisassa Vaginamonologeja-näytelmässä. Fondan tarkoituksena on vastustaa intialaisten naisten ja tyttöjen hyväksikäyttöä. Fonda saapui Intiaan sunnuntaina, päivää ennen esiintymistään, joka oli kansainvälisenä naistenpäivänä.

Eve Enslerin kirjoittama Vaginamonologeja (The Vagina Monologues) tuli tunnetuksi vuonna 1997. Näytelmä kertoo hauskoin, surullisin, peittelemättömin ja kauhistuttavin kuvauksin naisten seksuaalisuudesta ja vahvuudesta. Näytelmä aloitti V-Dayn, maailmanlaajuisen liikkeen, jonka tarkoituksena on lopettaa naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta.

Kaksi Oscaria saanut Fonda päätti esittämänsä roolin vasta saavuttuaan Bombayhin. Näytelmän ohjaajan mielestä Fondan kaltainen veteraaninäyttelijä ei tarvitse lainkaan harjoituksia.

Fonda on ainakin viisi päivää kestävästä Intian-vierailustaan Bombayssa kolme päivää. Tänä aikana hän vierailee hyväksikäytettyjen naisten turvakodissa ja tyttöjen orpokodissa. Fonda haluaa vierailullaan korostaa intialaisten tyttöjen ja naisten huonoa asemaa.

Lue myös:

    Uusimmat