Mainos

Jämin ilmailutapahtuma veti väkeä

Jämin lentokentällä riitti viikonloppuna vilskettä kun reilusti toistasataa erityyppistä ilma-alusta saapui vuosittaisille ilmailupäiville.

Tänä viikonloppuna on vietetty perinteistä lentotapahtumaviikonloppua Jämijärven Jämin lentokentällä. Itse rakennettujen koneiden kokoontumisesta yli kolmekymmentä vuotta sitten alkanut tapahtuma on paisunut puolentoistasadan koneen yleisilmailutapahtumaksi.

Järjestäjät halusivat tapahtuman Douglas DC-3:n mutta Jämin kenttä on tälle kaikkien aikojen suosituimmalle kuljetuskoneelle liian lyhyt.

Tiehallinto suostui kuitenkin antamaan valtatie 23:lla sijaitsevan Niinisalon varalaskupaikan toisen puoliskon ilmailutapahtuman käyttöön. Menettely on ainutlaatuinen Suomessa ja mahdollisti myös paitsi siviilikoneiden harjoituslaskut myös pelastuslentäjien koulutuslennot.

Tavallisista piloteista koulutetut pelastuslentäjät joutuvat joskus hakemaan palokunnan tai poliisin edustajan kyytiin jopa maantieltä ja siksi viikonloppu oli oivallista harjoitteluaikaa heille.

Eri laajuisia ilmailutapahtumia järjestetään Suomessa vuosittain kymmeniä. Jämi kuuluu näistä perinteisimpiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.