James Mayn tallissa on yksi auto, josta hän ei luopuisi – MTV:n haastattelussa "Kapteeni Hidas"

Mistä autosta et luopuisi, James May? 1:44
Jos James Mayn olisi valittava yksi auto, jolla hän ajaisi koko loppuelämänsä, kohdistuisi valinta juuri hankittuun saksalaisautoon. Mikä superautoissa mättää, vaikka "Kapteeni Hidas" niitä useita omistaakin?

Kun tienaat elantosi esiintymällä telkkarissa järkiautojen ja verkkaisemman ajotavan puolestapuhujana, voi joillekin tulla yllätyksenä, että tallistasi löytyy toinen toistaan upeampia ja arvokkaampia urheiluautoja, joilla myös tykkäät ajaa.

Maailman tunnetuimpiin autoihmisiin lukeutuva toimittaja ja tv-persoona James May on tunnettu jo Top Gearista lähtien Kapteeni Hitaana johtuen hänelle käsikirjoitetusta roolista kolmikon varovaisimpana ja rauhallisimmin kaikkiin tilanteisiin suhtautuvana jäsenenä.

Lempinimestään ja maineestaan huolimatta "Captain Slow" on ihan yhtä kova automies kuin The Grand Tour -kollegansa Jeremy Clarkson ja Richard Hammondkin.

Samaisesta syystä ei myöskään ole lainkaan yllättävää, että autoja tulee ja autoja menee. MTV:n haastattelussa pistäytynyt May paljastikin ostaneensa hiljattain uuden auton. Mutta ei mitä tahansa autoa, vaan auton, jolla hän voisi ajaa lopun ikäänsä. Katso lisää yllä olevalta videolta.

Mittava autokokoelma

Mayn autokokoelmaan on kuulunut vuosien varrella muun muassa useita Ferrareita, kuten 458 Speciale, 458 Italia ja F430, Bentley T2, Rolls-Roycelta niin Corniche kuin Phantomkin sekä yksi Porschen viimeisistä ilmajäähdytteisistä "ysiyksykkösistä" vuodelta 1984. Kyseistä 911:tä May kuvaili aikoinaan parhaaksi koskaan ostamakseen autoksi.

Tätä nykyä Mayn tallissa on edelleen tyylikkäitä urheiluautoja, kuten vaikkapa Alpine A110, mutta niiden lisäksi hän pitää arvossa myös tavallisempia kulkupelejä sekä moderneja sähkö- ja vetyautoja.

Jos James May saisi pitää vain yhden omistamistaan autoista, mikä se olisi ja miksi se ei olisi mikään edellä mainituista super- tai luksusautoista? Katso vastaus yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat