Jälleen uusi tapaus: Venäläismiljonääri kuoli hämärissä olosuhteissa Intiassa – kritisoi aiemmin Venäjän hyökkäyssotaa

Perhesurmia, ikkunasta putoamisia ja hirttäytymisiä – Venäjän energiapomoja kuolee epämääräisissä olosuhteissa 2:53
Kuusi itsemurhaa kuudessa kuukaudessa – tällaisia ovat menehtyneiden venäläispomojen kohtalot.

Venäläinen poliitikko, multimiljonääri Pavel Antov on kuollut lomamatkallaan Intiassa, kertovat venäläiset ja intialaiset uutissivustot.

Kuolinsyystä- ja olosuhteista on ristiriitaista tietoa.

Antov kuoli kaksi päivää sen jälkeen, kun hänen ystävänsä Vladimir Budanov kuoli samassa hotellissa, hotelli Odishassa, joka sijaitsee Rayagadassa Intiassa.

Median mukaan mies on yksi Venäjän rikkaimmista virkamiehistä. Poliisin mukaan Antov löydettiin kuolleena tämän "pudottua" hotellin ikkunasta kolmannesta kerroksesta joulupäivänä 25. joulukuuta.

Poliisi epäilee itsemurhaksi

Antov oli osa neljän venäläisturistin seuruetta, joka kirjautui hotelliin 21. joulukuuta. Intialaisen median mukaan seurue juhli Antovin 65-vuotissyntymäpäiväjuhlia.

Budanov kuoli saapumista seuranneena päivänä, 22. joulukuuta. Paikallisen poliisin mukaan Budanov sai sydänkohtauksen, ja tämän ystävä Antov olisi masentunut ystävänsä kuolemasta johtuen ja olisi tehnyt mahdollisesti itsemurhan.

Kuolleen multimiljonäärin kerrotaan kritisoineen Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan. Antovin kerrotaan arvostelleen kesällä Venäjän sotatoimia Ukrainassa kuvailemalla siviileihin kohdistuvia hyökkäyksiä "terrorismiksi". Myöhemmin hän muutti puheitaan ja lopulta pyysi niitä anteeksi.

Pääkonsuli kumoaa huhut epäilyttävistä kuolinolosuhteista

Venäjän Kalkutan pääkonsuli Aleksei Idamkin kumosi Venäjän valtionmedialle huhut henkilöiden hämäristä kuolinolosuhteista. Idamkin sanoo, että Intian poliisi ei näe venäläisten kuolemissa mitään epäilyttävää.

Antov rikastui makkarateollisuudella ja oli osa Yhtenäinen Venäjä -puoluetta, joka tukee Putinin politiikkaa. Vuonna 2018 Antovin kerrotaan venäläisen median mukaan ansainneen noin 9,97 miljardia ruplaa eli noin 137 miljoonaa euroa.

Useita Putinin sotatoimia kritisoineita henkilöitä on menehtynyt epämääräisissä olosuhteissa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat