Mainos

Jälleen uusi liivijengi Suomeen? Moottoripyöräkerho No Surrender hakee jalansijaa

Keskusrikospoliisin mukaan Suomeen tuli viime vuonna kolme uutta kansainvälistä rikollisjengiä: Outlaws, Satudarah ja uusimpana No Surrender.

– Näistä kaksi ensimmäistä ovat selkeästi tulleet tänne jo sisään ja tämä viimeinen No Surrender on tällä hetkellä meillä seurannan kohteena, rikostarkastaja Ari Lahtela sanoo illan Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

No Surrenderin osalta kyse on KRP:n tiedustelutiedosta, jonka mukaan jengi mahdollisesti hakee jalansijaa Suomesta samaan tapaan kuin esimerkiksi Satudarah teki. KRP:n tiedossa on Suomessa asuvia ulkomaisia henkilöitä, joilla on viime aikoina ollut yhteyksiä muualla Euroopan maissa toimiviin No Surrender -jengiläisiin. 

Kerhotilaa jengillä ei ainakaan vielä ole. 

Harjoittaa rikollista toimintaa

No Surrender on vuonna 2013 Hollannissa perustettu moottoripyöräjengi, joka hollantilaisviranomaisten mukaan harjoittaa rikollistoimintaa.

Jengi on kasvanut muutamassa vuodessa nopeasti. Jengi toimii useassa Euroopan maassa ja myös Yhdysvalloissa, Pohjoismaista Tanskassa ja Ruotsissa.

No Surrender oli laajemmin otsikoissa vuonna 2014, kun ainakin kolmen siihen kuuluneen miehen kerrottiin siirtyneen Syyriaan taistelemaan äärijärjestö Isisiä vastaan.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.35.​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.