Jälleen irtisanomisuutisia: Viking Line vähentää 180 virkaa maahenkilöstöstään

Nyt se tapahtui: Karille ajanut Viking Amorella hinattiin maihin, operaatio viivästyi tunneilla – katso operaation videomateriaalia 0:55
Video: Viking Linen syksy on ollut muutenkin synkkä – katso, kuinka karille ajanutta Viking Amorellaa hinattiin

Laivayhtiö Viking Line vähentää maahenkilöstöstään yhteensä 180 virkaa koronapandemian aiheuttaman talousahdingon vuoksi. 

Yhtiön tiedotteen mukaan neuvottelut koskivat koko 570 hengen maahenkilöstöä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Ahvenanmaalla. 

Viking Line tarjoaa kuitenkin 70 työntekijälle uusia työtehtäviä sekä -ehtoja.

Irtisanomisten lisäksi suurin osa Viking Linen maa- ja merihenkilöstöstä on edelleen lomautettuna osa-aikaisesti tai kokonaan.

Aiemmin irtisanottiin merihenkilöstöä

Ruotsin lipun alla purjehtivalla Viking Cinderellalla MBL-neuvottelut päättyivät myös lokakuussa, minkä seurauksena vähennettiin 76 virkaa merihenkilöstön puolelta. Osa voi kuitenkin jatkaa työntekoa muissa tehtävissä.

Viron lipun alla purjehtivalla Viking XPRS:lla henkilöstön vähentämistä koskevat neuvottelut päättyivät myös ja niiden seurauksena vähennettiin 56 virkaa.

Viime aikoina on kuultu muitakin irtisanomisuutisia. Esimerkiksi Finnair ilmoitti vähentävänsä 600 työntekijää Suomesta.

Korjattu 23.10.2020 15.17: Irtisanomiset koskee kaikkien maiden maahenkilöstöä eikä vain Suomen ja Ahvenanmaan henkilöstöä.

Lue myös:

    Uusimmat