Jälkikäteen lisätyt löylyt ja satahenkinen työryhmä – tiesitkö näitä asioita Salatut elämät -sarjasta?

Sami ja Monika Salkkareiden kulisseissa 33:56
Katso erikoisdokumentti Salatut elämät -sarjan kulisseista!

Salatut elämät -sarjan 25-vuotisen taipaleen kunniaksi sarjan kulisseista julkaistaan dokumentti, jossa kurkistetaan sarjan työryhmän arkeen.

Salatut elämät täyttää tammikuussa 25 vuotta. Juhlan kunniaksi julkaistaan Sami ja Monika Salkkareiden kulisseissa -dokumentti, jossa juontajina toimivat Salkkarit-tähdet Sami Uotila ja Monika Lindeman sukeltavat sarjan kulisseihin ja tutustuvat sen tuotannossa häärivien ammattilaisten työtehtäviin.

Dokumentti tarjoaa katsojille ainutlaatuisen kurkistuksen Salkkarit-tuotannon jokapäiväiseen arkeen ja valottaa, miten sarjan jaksot ja muun muassa käsikirjoitus syntyvät.

Tiesitkö ennestään näitä dokumentissa paljastuvia asioita Salatuista elämistä?

  1. Salkkareita tekee noin satahenkinen työryhmä, josta näyttelijöitä on hieman alle 40.
  2. Yhden Salkkarit-jakson leikkaamiseen menee keskimäärin 1–2 päivää. Sarjassa työskentelee kolme leikkaajaa, ja heistä jokainen tekee kaksi jaksoa viikossa.
  3. Viikossa kuvataan noin sata kohtausta kahdella eri kuvausryhmällä.
  4. Sarjan tarinakäsikirjoitustiimissä työskentelee pääkäsikirjoittaja sekä viisi tarinakäsikirjoittajaa. Tarinakäsikirjoitustiimi tekee viikon aikana tarinat kuuteen jaksoon: Keitä on ja missä on sekä mitä suunnilleen tapahtuu.
  5. Yhden näyttelijän maskeeraamisessa menee tyypillisesti 10 minuutista tuntiin. Kun Esko Koverosta loihdittiin Ismo Laitelan isä Kalervo, kului maskin tekemisessä viisi tuntia.
  6. Äänieditoija lisää dialogin jälkeen kohtauksiin erilaisia äänitehosteita. Muun muassa hissin kolahdukset, kiukaan sihahdus, rappukäytävän kaiku, puhelimen äänet ja sairaalan kuulutukset lisätään kohtauksiin jälkikäteen. 
  7. Salkkareissa ohjaajat vastaavat vuorollaan kuuden jakson kokonaisuuksista eli blokeista. Blokki on jaettu kolmeen osaan: Ohjaajan vetämään suunnitteluviikkoon, jonka jälkeen vuorossa on ohjaajan vetämä ulkokuvausviikko ja sitten studioviikko.

Salatut elämät on tauolla. Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat