Mainos

Jaakko Pöyry teki suurimman yrityskauppansa

Jaakko Pöyry teki historiansa suurimman yrityskaupan. Yhtiö osti tänään 49 prosenttia kansainvälisestä suunnitteluyrityksestä Electrowatt Engineeringista EWEstä. Kauppahinta on noin 50 miljoonaa ja Pöyry maksaa sen käteisenä. Kaupan myötä Jaakko Pöyrystä tulee maailman neljänneksi suurin teknisiä suunnittelupalveluita tarjoava yritysryhmä.

EWE on Euroopan johtavia liikennejärjestelmien ja tunneliväylien suunnittelijoita. Yhtiön palveluksessa on 1 500 ihmistä, joista 1 100 työskentelee Sveitsin ulkopuolella. Yhtiön liikevaihto on noin 750 miljoonaa markkaa.

Jaakko Pöyryllä on myöhemmin oikeus nostaa omistusosuutensa 70 prosenttiin. EWEn myi Electrowatt, joka on sveitsiläisen monialakonsernin holding-yhtiö.

Jaakko Pöyryn toimitusjohtaja Niilo Pellonmaa katsoo yrityskaupan tuovan huomattavia yhdistymisetuja.
-Jaakko Pöyry ja EWE eivät varsinaisesti ole kilpailleet keskenään, vaan yhtiöiden osaamisalueet täydentävät toisiaan, Pellonmaa sanoo. Toimitusjohtajan mukaan yhtiöt täydentävät toisiaan myös maantieteellisesti.

EWEn markkina-asema on vahva Keski-Euroopassa, Britanniassa, Itä-Euroopassa, Lähi-idässä ja Thaimaassa. Jaakko Pöyryllä taas on vahva jalansija Pohjoismaissa, Etelä-Euroopassa, Venäjällä, Brasiliassa, Indonesiassa ja Kiinassa.

Henkilöstövaikutus

Pellonmaan mukaan yrityskauppa vahvistaa yhtiön strategiaa keskittyä kolmeen liiketoiminta-alueeseen: metsäteollisuuteen, energiaan sekä ympäristöön ja infrastruktuuriin. Tällä haavaa Jaakko Pöyryllä ei Pellonmaan mukaan ole suunnitelmia vähentää tai lisätä EWEn tai Pöyryn henkilöstöä.

Jaakko Pöyry työllistää osakkuusyhtiöt mukaan lukien 6 000 henkilöä. Yhtiöllä on toimistoja yli 30 maassa. Engineering News Record -julkaisun mukaan Jaakko Pöyry nousee kaupan ansiosta maailman neljänneksi suurimmaksi teknisiä projektipalveluita tarjoavaksi yritysryhmäksi.

Jaakko Pöyry on Finvestin kokonaan omistama tytäryhtiö. Finvest selvittää Jaakko Pöyryn listaamista pörssiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.