Parempi itsetunto ja vähemmän finnejä – asiantuntija paljastaa orgasmin terveyshyödyt

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Naisilla on synnynnäinen herkkyys tietynlaiseen orgasmiin, kertoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta. Orgasmia voi myös treenata.

Orgasmilla on tutkitusti lukuisia terveyshyötyjä. Orgasmit parantavat mielialaa, unen laatua sekä vastustuskykyä. Nyt jos koskaan on siis aika panostaa orgasmeihin!

Aivot vapauttavat seksuaalisen stimulaation ja orgasmin aikana aivojen välittäjäaineita ja neuropeptidejä, jotka vaikuttavat positiivisesti fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

– Orgasmit voivat vähentää stressiä, parantaa unen laatua, tehostaa vastustuskykyä sekä parantaa mielialaa, kertoo seksuaaliterapeutti ja neurotieteilijä Nan Wise.

Yllä mainittujen lisäksi orgasmeilla on lukuisia muitakin terveyshyötyjä. Orgasmit voivat saada sinut hehkumaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Orgasmien terveyshyödyistä kertoo Glamour.

Orgasmit voivat saada ihon näyttämään paremmalta

Orgasmit vapauttavat oksitosiinia, jota vapautuu seksuaalisen mielihyvän yhteydessä sekä vähentävät stressihormonin eli kortisolin määrää kehossa. Koska stressi voi olla yksi epäpuhtauksien aiheuttaja, säännölliset orgasmit voivat ajan kanssa vähentää finnien määrää.

Orgasmit tehostavat estrogeenitasoja saaden kollageenin tuotannon kiihtymään. Kollageeni pitää ihosi täyteläisenä ja nuorekkaan näköisenä. Lisäksi unen laadun parantuminen vähentää juonteiden ja ryppyjen määrää.

Orgasmilla on myös välittömiä vaikutuksia iholle. Se aiheuttaa poskillesi luonnollisen punan, sillä orgasmi kiihdyttää verenkiertoa ja hapen virtauksen määrää kasvoillasi.

Orgasmit vaikuttavat ulkonäköösi

Samalla tavalla kuin orgasmi parantaa verenkiertoa kasvojesi iholla, parantaa se sitä myös päänahassa. Tämä saa hiuksesi näyttämään kiiltävämmiltä, vahvemmilta ja pidemmiltä.

Orgasmi turvottaa rintoja ja huulia saaden ne näyttämään täyteläisemmiltä. Huuliin tulee täyteläisyyttä kasvojen lisääntyneen verenkierron myötä. Rinnat taas hyötyvät seksuaalisesta stimulaatiosta.

– Seksuaalisen stimulaation ja orgasmin aikana rinnat tulevat täyteläisemmiksi, Nan Wise sanoo.

Orgasmit voivat parantaa itsetuntoasi

Orgasmien saaminen voi saada sinut tuntemaan olosi mukavammaksi omassa kehossasi.

– Kun keskitymme siihen, miten paljon nautintoa kehomme voi antaa, voimme oppia yhdistämään kehomme automaattisesti nautintoon, Wise kertoo.

Hyvä itsetunto ja omassa kehossa viihtyminen voivat saada sinut nauttimaan enemmän seksistä, mikä taas parantaa seksielämää.

Aivosi saavat stimulaatiota orgasmin aikana

Nan Wise on tutkinut, miten aivot reagoivat orgasmiin. Tutkimuksen mukaan orgasmi lisää aivojen verenkiertoa useammalla alueella.

– Orgasmi lisää verenkiertoa niin monella aivojen eri alueella, että ne syttyvät kuin joulukuusi. Lisääntynyt verenkierto tarkoittaa, että aivot saavat mahtavan ja ravitsevan treenin, Wise kuvaa.

Orgasmit lievittävät kipuja

Sen lisäksi, että oksitosiini laukaisee stressiä ja lisää onnellisuutta, se voi myös auttaa kipujen lievittämisessä. Oksitosiini voi lievittää kipuja päänsäryistä kuukautiskipuihin.

– Seksuaalinen stimulaatio ja orgasmit vapauttavat kehoon sen luonnollista särkylääkettä, Wise kertoo.

Orgasmit voivat vahvistaa lantionpohjaasi

Samat lihakset, jotka aktivoituvat lantionpohjan lihasten harjoituksissa, aktivoituvat myös orgasmin aikana. Journal of Women’s Health, Issues and Care -julkaisussa julkaistu tutkimus väittää, että säännöllisiä orgasmeja saavien naisten lantionpohja on vahvempi ja terveempi kuin niiden, jotka eivät saa säännöllisiä orgasmeja.

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat