Mainos

Italiassa presidentti otti ohjat hallitustunnusteluissa

Italiassa presidentti Giorgio Napolitano on aloittanut hallitustunnustelunsa. Presidentti neuvottelee kaikkien puolueiden kanssa maan poliittisen kriisin ratkaisusta.

Napolitano nimesi viime viikolla keskustavasemmiston johtajan Pier Luigi Bersanin hallitustunnustelijaksi. Bersani ilmoitti kuitenkin eilisiltana epäonnistuneensa. Bersani yritti turhaan kosiskella vaaleissa suurimmaksi yksittäiseksi puolueeksi yltänyttä Viiden tähden -liikettä mukaan hallitukseen.

Keskustavasemmiston ohella merkittävimmät ryhmät ovat ex-koomikko Beppe Grillon populistinen Viiden tähden liike ja ex-pääministeri Silvio Berlusconin oikeistoliittouma. Bersani oli torjunut oikeiston vaatimuksen, että Berlusconin puolue saisi valita Napolitanolle seuraajan.

Riippumattomina kandidaatteina hallituksenmuodostajiksi on mainittu Italian keskuspankin johtaja Fabrizio Saccomanni ja perustuslakituomioistuimen puheenjohtaja Franco Gallo.

Poliittinen kriisi voi pitkittyessään syöstä Italian talouden vaikeuksiin. Keskustavasemmisto sai helmikuun vaaleissa enemmistön - niukasti ennen Berlusconin oikeistoa - vain alahuoneeseen.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.