Mainos

Italiassa maa järissyt jälleen - useita kuollut

Pohjois-Italiaan on jälleen iskenyt voimakas maanjäristys. Varhain aamulla alkaneen järistyksen voimakkuus oli 5,8 Richterin asteikolla. Pohjois-Italiassa maa järisi tuhoisasti vain runsas viikko sitten. Iltapäivällä alueelta raportoitiin taas useita jälkijäristyksiä.

Italialaisten viranomaisten mukaan järistyksessä kuoli ainakin 15 ihmistä. Viranomaisten mukaan järsityksen jäljiltä on myös useita ihmisiä kateissa.

Kolme heistä sai surmansa tehtaan romahdettua San Felice del Panarossa. Viranomaistietojen mukaan useita ihmisiä on myös jumissa romahteneiden rakennusten raunioissa.

Maan vavahtelu tuntui koko pohjoisen Italian alueella. Järistyksen keskus oli lähellä Bolognan ja Parman kaupunkeja.

Ihmiset säntäsivät paniikissa kaduille. Kaltevasta tornistaan kuuluisassa Pisassa evakuoitiin varotoimena toimistoja. Järistysalueen junayhteydet ovat myös suljettuina, kertoo italialainen uutistoimisto.

Järistys romahdutti rakennuksia, jotka olivat edellisen, yhdeksän päivän takaisen järistyksen heikentämiä. 20. toukokuuta tapahtunut järistys aiheutti kuuden ihmisen kuoleman. Se tuhosi rakennuksia, ja tuhannet ihmiset ovat sen jälkeen joutuneet majoittumaan teltoissa.

Järistysalueella asuu yhä noin 7 000 ihmistä telttaleireissä edellisen järistyksen jäljiltä. Telttaleirejä on lähes 90 ja ne on rakennettu pelloille, urheilukentille, parkkipaikoille ja kouluille.

Alueella on tapahtunut kahden viime viikon aikana useita jälkijäristyksiä.

(MTV3 - STT -Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.